Dezvolatorul de centre comerciale, Oasis Development, îşi lansează divizia de shopping center services, care va oferi servicii dedicate de administrare comercială şi tehnică pentru sectorul de retail.

19438-brigitte_schmitt_55681100.jpgNoua divizie este condusă de Brigitte Schmitt, fosta şefă a departamentului de property management din cadrul DTZ România şi are deja în administrare un portofoliu de peste 25.000 mp de spaţii de retail în proiectele dezvoltate de Oasis Development.

"Odată cu evoluţia pieţei de retail în România şi creşterea concurenţei, vor exista detalii ce ţin de modul în care se face administrarea centrelor şi a mixului de chiriaşi care vor face diferenţa. Spre exemplu, costurile de administrare a centrelor comerciale în România sunt crescute, existând situaţii cand sunt comparabile cu o a doua chirie. În alte pieţe europene, aceste costuri nu depăşesc 25% din valoarea chiriei nete. În acelaşi timp, centrele comerciale ar trebui să îşi configureze cu atenţie mixul de chiriaşi, pentru a fi sustenabile pe termen lung", a declarat Brigitte Schmitt, partener în cadrul Oasis shopping center services.

Oasis Shopping Center Services furnizează servicii de administrare tehnică şi comercială pentru dezvoltările de retail, precum şi analiza şi reconfigurarea mixului de chiriaşi. Până la sfârşitul anului se estimează că noua divizie va avea în administrare peste 100.000 mp de spaţii de retail.

Fondatorii Oasis au o experienţă de peste 20 de ani în dezvoltarea şi administrarea de centre comerciale în ţări din Europa, precum Germania, Austria, Cehia sau Ungaria. Brigitte Schmitt, care coordoneaza activităţile Oasis Shopping Center Services, s-a alaturat recent companiei în postura de partener şi plănuieşte să crească de patru ori portofoliul diviziei până la sfârşitul anului.

Piaţa de property şi facility management, concentrată în principal la nivelul Bucureştiului, a fost estimată la circa 200 de milioane de euro în 2010, în creştere cu aproximativ 10% comparativ cu anul 2009.

Oasis Retail Development & Consulting a livrat peste 60 de proiecte de retail cu investiţii de peste 800 milioane de euro.


Sursa

24 June 2011