Piața imobiliară este un sistem complex, greu de navigat la modul performant de către cei care nu o cunosc în detaliu. Indiferent dacă este vorba despre vânzători sau cumpărători, cei care își doresc o tranzacție rapidă, sigură și profitabilă ar trebui să ia în calcul colaborarea cu un broker imobiliar profesionist. Vremea agenților imobiliari care iroseau timpul clienților a apus odată cu debutul crizei economice din 2008, iar aceștia au făcut loc profesioniștilor în imobiliare - cei care știu tendința pieței, știu să negocieze exclusiv în favoarea celor pe care îi reprezintă, cunosc în detaliu ofertele din zonele vizate și știu întotdeauna care este cea mai bună proprietate pentru clientul lor. Iar pentru a se menține în top, brokerii profesioniști investesc permanent în dezvoltare, site-ul și mediul online în general fiind una dintre cele mai importante direcții. 


40917-catalin-apetri.jpg Atunci când vizează o tranzacție imobiliară, tendința vânzătorilor sau cumpărătorilor este să se ocupe singuri de întregul proces. Vastele informații din mediul virtual creează iluzia că o tranzacție imobiliară este un lucru facil. În realitate, desigur, o tranzacție imobiliară poate fi încheiată și fără un specialist, dar o tranzacție imobiliară profitabilă are nevoie vitală de un cunoscător al domeniului, cu atât mai mult un specialist în mediul online. 

Un broker imobiliar oferă un plus de valoare tranzacțiilor imobiliare. Baza lui de date reprezintă un instrument realist de comparare a ofertelor, eficientizând astfel timpul clientului. El cunoaște tendințele pieței și oferă informații vitale pentru client. Reprezintă exclusiv interesul clientului și este un bun negociator. Pentru a oferi informații și mai clare, și mai bine structurate, noi am relansat site-ul în așa fel încât el să îi ofere clientului într-o manieră cât mai amplă și clară exact ceea ce își dorește de la noi”, explică pentru IMOPEDIA.ro Cătălin Apetri managing director al CGA HOME CONSULTING SRL.

Brokerii imobiliari sunt primii care oferă îndrumare juridică

Poate unul dintre cele mai importante avantaje pe care le poate aduce un broker imobiliar este de ordin juridic. Specialiștii imobiliari știu istoricul proprietății pe care o reprezintă și cunosc în detaliu documentația acestuia. În cazul în care clientul are nevoie de consiliere legală, brokerii imobiliari sunt primii care oferă îndrumare în acest sens.  

O companie imobiliară care oferă servicii de consultanță eficiente va elimina riscurile, compromisurile, cu atât mai mult cu cât în acest domeniu investițiile, în majoritatea cazurilor, se fac pe termen îndelungat. De asemenea, un broker cu experiență vastă în domeniu deține legătura cu proprietarii particulari sau dezvoltatorii imobiliari. Esențial este totodată să ofere siguranță și condiții optime la încheierea tranzacției, competențele în acest domeniu fiind mai mult decât vitale”, continuă oficialii CGA HOME CONSULTING SRL.

Când pretențiile sunt în creștere, brokerii știu să negocieze cea mai bună ofertă

40916-cga.jpgToate aceste aptitudini ale brokerilor imobiliari sunt cu atât mai utile cu cât piața imobiliară locală își menține trendul de creștere început anul trecut. Mulți proprietari și vânzători simt acest curent și pot avea pretenții exagerate dar în care cred că tărie. Din acest motiv, tacticile unui bun negociator sunt cruciale pentru o tranzacție de succes.

Comparativ cu anul trecut, piața imobiliarelor a devenit mult mai activă. Clienții au început să investească în proprietăți care le pot aduce un randament mult mai bun decât dacă ar ține banii într-un depozit bancar. Clienții sunt mult mai selectivi, există o creștere a solicitarilor pentru proprietăți poziționate în zone centrale, ultracentrale și în partea de Nord a capitalei, pentru o gamă de proprietăți calitative atât din punct de vedere al construcției cât și din punct de vedere al finisajelor”, explică brokerul Cătălin Apetri managing director al CGA HOME CONSULTING SRL.

Prin urmare, serviciile unui broker imobiliar sunt utile tuturor clienților care își doresc cea mai bună ofertă în cel mai scurt timp, complet lipsit de riscuri și bătăi de cap.

CITEȘTE ȘI:

 

 

29 September 2016