Capitala României ocupă primul loc în topul orașelor cu cel mai mare potențial de dezvoltare. Totodată, „Micul Paris” ocupă, pentru al doilea an consecutiv, prima poziție în rândul destinațiilor din Europa, arată Indexul Global Mastercard de Destinații Urbane 2019, potrivit Agerpres.

42648-bucuresti_fantani.jpgPotrivit studiului, București înregistrează un procent de 10,3% în ceea ce privește potențialul de dezvoltare al orașelor din Europa. În ultimul an, circa 1,4 de milioane de turiști au achiziționat servicii de cazare în Capitala României. Pe de altă parte, suma zilnică pe care aceștia au cheltuit-o (105 dolari/zi) a scăzut aproape la jumătate comparativ cu anul trecut (200 dolari/zi).

Lisabona ocupă locul secund în clasamentul orașelor cu cel mai mare potențial de dezvoltare, cu un procent de 10% și 5,2 milioane de vizitatori, respectiv 112 dolari valoarea medie cheltuită zilnic. A treia poziție în top este ocupată de Tel Aviv, care a înregistrat un potențial de dezvoltare de 9,1%, 1,9 milioane de turiști în ultimul an, o medie de 2,2 nopți de cazare și un buget mediu de 368 de dolari/zi, potrivit studiului citat de Agerpres.

În Indexul Global Mastercard de Destinații Urbane 2019 se mai află Moscova, Hamburg, Dusseldorf, Budapesta, Santa Cruz de la Palma, Copenhaga și Istanbul.

Pe de altă parte, Bangkok rămâne destinația nr. 1 în lume, cu peste 22 de milioane de turiști care au apelat la servicii de cazare, în timp ce Paris și Londra ocupă locurile 2 și 3, ambele depășind 19 milioane de turiști.

Totodată, Indexul Global Mastercard de Destinații Urbane arată că cea mai scumpă destinație este Dubai, unde turiștii cheltuiesc în medie 553 dolari/zi.

La nivel general, Indexul indică faptul că, din 2009 și până în prezent, numărul turiștilor care au apelat la servicii de cazare a crescut cu 76%.

Potrivit studiului, este de așteptat ca în anul 2019 capitala Japoniei, Tokyo, să înregistreze cea mai semnificativă majorare a numărului de turiști.

Indexul Global Mastercard de Destinații Urbane clasează orașele în funcție de numărul total al turiștilor care apelează la servicii de cazare și al cheltuielilor transfrontaliere realizate de aceiași turiști în cursul anului 2018, oferind totodată previziuni cu privire la potențialul de creștere al numărului de turiști care apelează la servicii de cazare pentru anul 2019.

15 October 2019