Viena este, pentru al nouălea an consecutiv, orașul cu cea mai ridicată calitate a vieții din lume, arată studiul 'Quality of Living 2018', realizat de biroul de consultanță Mercer (New York). Capitala Austriei este apreciată atât pentru siguranța oferită locuitorilor săi, cât și pentru eficiența sistemului de transport în comun, diversitatea structurilor culturale și de petrecere a timpului liber.

41918-inter01.jpg

Capitala Austriei este urmată de Zurich (Elveția), Auckland (Noua Zeelandă), Munchen (Germania), Vancouver (Canada), Düsseldorf (Germania), Frankfurt (Germania), Geneva (Elveția), Copenhaga (Danemarca), Basel (Elveția) și Sydney (Australia) – la egalitate pe locul al zecelea.

Astfel, Europa este reprezentată în top zece de opt orașe, dintre care trei din Germania și trei din Elveția.

În America de Nord, cea mai bună calitate a vieții este oferită de orașele canadiene - Vancouver (locul 5), Toronto (locul 16) și Ottawa (locul 19). San Francisco (locul 30), Boston (locul 35), Honolulu (locul 36), Seattle (locul 44) și New York (locul 45) sunt orașele din Statele Unite ale Americii care oferă cea mai bună calitate a vieții.

Singapore (locul 25) și Montevideo (locul 77) sunt orașele cu cea mai ridicată calitate a vieții din Asia, respectiv America Latină.

În Africa, cea mai bună calitate a vieții o oferă orașul Durban, din Africa de Sud, care ocupă locul 89 în clasament.

Bucureștiul ocupă locul 107 în clasamentul orașelor cu cea mai ridicată calitate a vieții, potrivit raportului dat publicității de Mercer. Cu toate acestea, capitala României oferă o calitate a vieții mai bună decât orașe precum Doha, Beijing, Istanbul, Sofia  sau Kiev.

Ultimele poziții din topul orașelor cu cea mai ridicată calitate a vieții sunt ocupate de Khartoum din Sudan (locul 227), Port au Prince din Haiti (locul 228), Sana`a din Yemen (locul 229),  Bangui  din Republica Centrafricană (locul 230) și  Bagdad din Irak (locul 231), din cauza problemelor de instabilitate politică, sărăcie și condiții climatice extreme.

 Studiul realizat de Mercer a vizat 231 de orașe și a avut în vedere 39 de criterii, printre care se numără stabilitatea politică, serviciile de sănătate, educația, infracționalitatea, posibilitățile de petrecere a timpului liber și transportul în comun.

21 March 2018