Peste 300 de academicieni şi practicieni interesaţi de domeniul real estate se reunesc zilele acestea la Bucureşti, datorită unui eveniment de proporţii găzduit de Academia de Studii Economice. Ajunsă la cea de-a 21-a ediţie, Conferinţa Anuală ERES este văzută de specialişti ca fiind „un fel de olimpiadă în domeniul cercetării şi al profesiilor din real estate”.

34510-eres.jpgUnul dintre cele mai importante evenimente imobiliare din Europa se desfăşoară zilele acestea, în Capitală. Academia de Studii Economice din Bucureşti găzduieşte cea de-a 21-a ediţie a Conferinţei Anuale ERES, eveniment la care participă şi susţin lucrări peste 300 practicieni şi academicieni ai domeniului imobiliar din întreaga lume.

„Aş spune că este un fel de olimpiadă în domeniul cercetării şi al profesiilor din real estate. Conferinţa reuşeşte să aducă peste 250 de voci din întreaga lume, în special de la universităţi şi din domeniul profesiilor legate de real estate. Specialişti din circa 50 de ţări discută despre real estate timp de trei zile şi jumătate, abordând subiecte precum managementul proprietăţilor imobiliare, evaluarea, dezvoltarea sau impozitarea produselor imobiliare, housing, etc.”, declară pentru IMOPEDIA.ro prof. univ. dr. Ion Anghel, director al departamentului de Analiză şi Evaluare Economico-Financiară, în cadrul ASE Bucureşti.

  • ASE Bucureşti este gazda celei de-a 21-a ediţii a ERES Annual Conference, ce se desfăşoară între 25 şi 28 iunie, la Bucureşti
  • De asemenea, instituţia organizează un program de master care funcţionează de aproape 10 ani (Economia Proprietăţilor Imobiliare), unul dintre puţinele programe de educaţie din România, în domeniul imobiliar

Recepţia de întâmpinare a avut loc miercuri, 25 iunie, iar deschiderea oficială a fost făcută joi dimineaţă, de către două personalităţi ale domeniului. Din străinătate, profesorul în ştiinţe Imobiliare Neil Crosby, de la Universitatea din Reading, a ţinut un discurs cu tema „Evaluarea în Real Estate – folositoare sau nu?”. Speaker-ul român a fost Lucian Croitoru, consilierul Guvernatorului BNR, care a abordat subiectul legăturii dintre finanţare şi real estate. Evenimentul se desfăşoară până sâmbătă, 28 iunie, iar sesiunile conferinţei se vor desfăşura în clădirea Ion N. Angelescu (Bastilia).

Organizarea unui eveniment de asemenea magnitudine, semn al maturizării pieţei imobiliare din România

Începând cu anul 1994, European Real Estate Society organizează conferinţe anuale reprezentând cele mai importante întâlniri la nivel european, în promovarea bunelor practici şi susţinerea partenerilor relevanţi din domeniul imobiliar. Bucureşti se înscrie în anul 2014 pe o listă prestigioasă, ce include întâlniri în urmatoarele oraşe europene: Viena (2013), Edinburgh (2012), Eindhoven (2011), Milano (2010), Stockholm (2009), Cracovia (2008), Londra (2007), Weimar (2006), Dublin (2005), Milano (2004), Helsinki (2003), Glasgow (2002), Alicante (2001), Bordeaux (2000), Atena (1999), Maastricht (1998), Berlin (1997), Belfast (1996), Stockholm (1995) si Amsterdam (1994).

„Sutem încântaţi că, anul acesta, conferinţa anuală este organizată de către Departamentul de Analiză şi Evaluare Economico-Financiară din ASE Bucureşti şi provocaţi de oportunitatea ca ERES să contribuie la dezvoltarea educaţiei şi cercetării în domeniul imobiliar în România”, spune Dr. Neil Dunse, preşedintele European Real Estate Society.

 „Eu cred că este o mândrie pentru noi să organizăm o conferinţă de o asemenea dimensiune. Este o dovadă a maturizării pieţei din România. Circa 20-25% dintre participanţi sunt de la noi din ţară, iar cei mai mulţi sunt reprezentanţi ai mediului academic, precum şi din industrie. Am discutat cu fiecare dintre jucătorii importanţi, astfel încât să cunoască detalii despre aceast eveniment. Cred că va fi o conferinţă de succes”, încheie prof. univ. dr. Ion Anghel.

VEZI şI ALTE ARTICOLE:

26 June 2014