Capitala se afla pe pozitia 12 in top 20 al celor mai bune orase pentru achizitii imobiliare, datorita costurilor mici ale proprietatilor.

21721-bucurestiul--in-topul-celor-mai-bune-orase-euro.jpgPe primul loc in topul realizat de Global Property Guide se afla Budapesta, urmata de Skopje si Amsterdam.

In Budapesta randamentele sunt de 7,18% pe an, in timp ce in Skopje aceasta se ridica la 7,38%, iar in Amsterdam de 5,04%.

La polul opus, cel mai scump oras pentru achizitii imobiliare este Parisul, unde preturile proprietatilor sunt foarte mari, iar randamentele mici. Capitala Frantei este urmata in top de Helsinki si de Praga, unde costurile tranzactiilor sunt medii spre mari, iar pretul locuintelor continua sa fie ridicat, in ciuda crizei.

Printre avantajele Bucurestiului se numara costurile reduse ale proprietatilor, preturile mici spre medii ale tranzactiilor.

Pe de alta parte, Capitala este dezvantajata de faptul ca strainii nu pot cumpara direct terenuri, de rata mare a inflatiei si de faptul ca, in comparatie cu nivelul PIB-ului, pretul imobiliarelor continua sa fie prea mare.


Sursa

28 October 2011