Tower Center International, una dintre cele mai controversate clădiri din Bucureşti, ar putea deveni funcţională la întreaga capacitate, de anul acesta. Litigiul dintre acţionari pare să se fi stins, ba chiar la momentul potrivit. Căci anul acesta este unul dintre cei mai dificili ani pentru piaţa de birouri din Bucureşti. Cererea este mare, iar oferta pretabilă nevoilor clienţilor, mult prea mică.

24996-tower.jpgClădirea Tower Center Internaţional este una dintre cele mai importante construcţii de pe piaţa birourilor din Bucureşti. Aceasta deține recordul pentru cea mai înaltă clădire din Capitală. Dacă va fi scoasă pe piaţă, aşa cum se anunţă, atunci va reprezenta un sfert din suprafaţa nouă de birouri cu livrare în 2012. Clădirea aduce 20.000 de metri pătraţi noi de birouri.

Clădirea a fost păstrată extrem de bine, a fost încălzită, răcită, păzită, aşa cum se cere ca o dezvoltare să fie menţinută la standarde. Din câte ştim au fost rezolvate problemele între acţionari. Nu este pe piaţă încă, dar ne aşteptăm ca anul acesta să fie scoasă la închiriere. Am analizat această clădire şi poate intra la livrări noi în acest an", a declarat Cătălina Jigman, şeful departamentului birouri CBRE România.

Tower Center Internaţional a fost construit în urmă cu trei ani şi controlată între timp de grupul Avrig 35. Închirierile sunt însă o premieră pentru această clădire, căci neînţelegerile dintre acţionari au ţinut-o blocată în tot acest răstimp.

În primele trei luni ale acestui an, suprafaţa de spaţii închiriate în Bucureşti a totalizat 45.000 mp. Stocul de spaţii de birouri din Bucureşti este estimat la circa 2 milioane mp.

CITEȘTE ȘI Paradox imobiliar: proprietarii de locuinţe vor costuri mai mici, dar nu sunt dispuşi să şi acţioneze în acest sens

 

28 May 2012