Primarul general, Sorin Oprescu nu se lasă şi promite că vom avea în cele din urmă mult disputata autostradă suspendată. Oprescu a precizat în cadrul unui eveniment organizat de Forum Invest că primul tronson va începe în nord-estul Bucureştiului, cel mai probabil în parteneriat public-privat.

15444-autostrada-oprescu.jpg"V-aş cita câteva proiecte de infrastructură. Modernizarea câtorva artere principale de circulaţie, pasajele care sunt absolut necesare, artere noi de circulaţie, artere de reşedinţă. Exemple, traseul Piaţa Victoriei-Buzeşti-Podul Izvor-Uranus este cea mai mare operaţiune urbană a Bucureştiului în ultimii 20 de ani, are 12,5 km, constă în lărgirea bulevardelor şi realizarea unui pasaj subteran sub dealul Parlamentului. A doua lucrare mare este inelul median de circulaţie, autostrada urbană, cunoscută sub numele de autostrada suspendată. Suntem în curs de terminare a studiului de fezabilitate şi în negocieri cu multe grupuri financiare şi de constructori pentru că este clar, singura posibiliate este aceea de parteneriat public-privat" a declarat Sorin Oprescu.


Bucureştiul, un oraş la Dunăre

"Am vrut noi, nu am vrut în 20 ani oraşul s-a dezvoltat spre nord, e nevoie să dăm un echilibru în partea de sud. Avem Dunărea la 65 km, refuz să cred că Bucureştiul nu ar putea deveni oraş la Dunăre" spune Oprescu.


În Bucureşti s-a construit haotic

"La preluarea mandatului am constatat cu reală îngrijorare o serie de nereguli, multe dintre ele depăşind categoric limita bunului simţ, dar şi a legalităţii. Ma refer concret la dezvoltarea urbanistică care s-a făcut într-un mod haotic, inestetic şi fără să ţină cont de cerinţele de dezvoltare normală a acestui oraş. Nu s-au protejat valorile culturale, clădiri şi monumente, s-a practicat jaful patrimoniului oraşului în ceea ce priveşte terenurile şi clădirile" a mai declarat primarul general al Capitalei.


Lucrările din Centrul Istoric avansează

"Aş putea să vă ocup o zi întreagă cu povestea centrului istoric. Împortant este că acum se definitivează, până în Crăciun se va putea circula pe şase străzi în condiţii onorabile. În momentul acesta 26 de fatade se află în restaurare, vor intra în consolidare imediată clădirile mici, vorbim de parter şi etaj, şi în consolidare viitoare, adică anul viitor vor intra blocurile care mărginesc Centrul Istoric, blocul Adriatica de exemplu. Am încercat împreună cu arhitectul şef să permit dezvoltarea acelor terase chiar sub aspectul unei lipse a ordinii tocmai pentru a creea emulaţie. Să ştiţi că emulaţia oamenilor de acolo, mă refer la cei care au spaţii comerciale s-a manifestat. Au început să repare faţadele caselor, chiar dacă ei sunt acolo chiriaşi. Acum urmează partea de reglementare în aşa fel încât odată terminate lucrările la sfârşitul primului mandat să pot să vă raportez ca m-am ţinut de cuvânt" a mai precizat edilul şef.





1 December 2010