Ruşii au început să-i înlocuiască pe britanici şi pe irlandezi când vine vorba de cumpărarea proprietăţilor de vacanţă în Bulgaria, conform unui raport al agenţiei imobiliar Foros, citat de Novinite.

25846-7db82d8a4ea8868a264b2930578ae799_10d64cd489.jpgTendinţa nu este neapărat nouă, ea apărând după declanşarea crizei economice mondiale. Englezii au devenit din nou foarte activi pe piaţa imobiliară din Bulgaria, însă de data aceasta în calitate de vânzători, arată raportul citat.

Astfel, britanicii care, acum câţiva ani investeau în proprietăţi de vacanţă ieftine aflate încă în construcţie, domină acum întreaga piaţă secundară de case de vacanţă din Bulgaria, care piaţă mişcă, la rândul său, piaţa de proprietăţi de vacanţă din ţara vecină.

Casele pe malul mării, preferate

Principalii cumpărători sunt acum ruşii care se concentrează în special pe malul sudic al Mării Negre. Cu toate acestea, ei au început să ia în considerare şi staţiunile montane, dar şi casele din satele situate în nordul ţărmului bulgăresc al Mării Negre.

Cifrele arată că numărul tranzacţiilor cu proprietăţi de vacanţă situate pe ţărmul Mării Negre a crescut cu 17% în prima jumătate a acestui an, faţă de primul semestru din 2011.

Preţul mediu de vânzare pentru casele de vacanţă de pe malul sudic al Mării Negre din Bulgaria s-a cifrat, în luna iunie, la 550 euro/metru pătrat.

 

Sursa

3 August 2012