Pe litoralul vecinilor de la sud se pot achiziţiona apartamente începând cu 400 de euro metrul pătrat. Apartamentele pot fi lăsate şi în administrare cu un profit anual de 8% din valoarea investiţiei 300-400 de clienţi români şi-au cumpărat proprietăţi în zonă

http://www.curierulnational.ro//Eveniment/2009-09-15/Bulgarii+ne+dau+clasa+-+garsoniera+la+10.000+euroDespre faptul că preţurile din sectorul imobiliar românesc sunt foarte ridicate s-a discutat îndelung, iar calitatea serviciilor oferite rămâne destul de scăzută. Situaţia nu este diferită nici în cazul apartamentelor de pe litoralul românesc.

Există şi preţuri mai scăzute pe litoralul Mării Negre, însă pentru a le găsi trebuie trecută graniţa la vecinii noştri. Iată însă, că o companie bulgărească reuşeşte să menţină preţuri atât de mici care, privite de românul sceptic, prin comparaţie cu ceea ce oferă piaţa din România, par neverosimile.

Cu toate acestea, ele sunt reale, deja cumpărători români încep să vadă avantajele acestor investiţii şi să migreze către case de vacanţă pe litoralul bulgăresc.

Apartamente în complexuri rezidenţiale închise cu multe facilităţi

Ce se poate cumpăra cu aproape 10.000 euro în România? O maşină, în niciun caz o casă. Compania Tabiti S.R.L. prezintă însă pieţei româneşti o serie de oferte de apartamente pe litoralul bulgăresc cu preţuri pornind de la 9.750 în complexuri imobiliare închise.

Astfel, cu aceşti bani se poate achiziţiona o garsonieră de 25 mp, într-un complex rezidenţial închis situat la aproximativ 4 km. de litoralul bulgăresc, staţiunea Sunny Beach. În mod surprinzător. Pe lângă siguranţa oferită de faptul că apartamentul este situat într-un complex rezidenţial închis, sunt oferite şi o serie de alte facilităţi precum piscină interioară, terenuri golf, tenis.

Complexul deţine şi centru comercial, Spa, salon de frumuseţe, restaurante şi supermarket-uri, precum şi alte facilităţi. Este prevăzut şi un mijloc de transport către Sunny Beach.

Vacanţe pe litoralul bulgăresc

Ofertele nu se limitează însă la complexul rezidenţial menţionat. Oferta imobiliară include şi apartamente situate în Balchik, Nisipurile de Aur, Kavarna, Varna, Byala, Sveti Vlas, Elenite, Bansko, Borovets şi altele.

Oferta prezentată la Târgul Naţional Imobiliar (TNI), conform site-ului oficial al târgului, arată că există aproximativ 10.000 de unităţi locative, dintre care disponibile sunt 4.000 de unităţi, apartamente şi garsoniere construcţie nouă, vile şi case de vacanţă.

Preţul pe metru pătrat oferit porneşte de la 390 euro, cel mai ridicat fiind de 3.000 euro.

Apartamentele cu două camere pornesc de la 18.330 euro, la 47 mp, cele cu 3 camere de la 25.350 la 65 mp. O vilă cu două dormitoare porneşte de la 59.500 euro, având o suprafaţă de 134 mp.

Sursa

15 September 2009