Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Investițiile pe bursă, o alternativă profitabilă pentru depozitele bancare

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1582

Depozitele bancare sunt o alegere sigură, în timp ce investiţiile pe bursă pot fi varianta bănoasă. Primele zece companii străine listate la BVB au adus investitorilor care au pariat pe ele venituri de până la 5,5 ori mai mari decât dacă şi-ar fi depus banii în bancă. Pentru cei interesaţi să încerce acest gen de plasament, perspectivele se arată optimiste şi pentru următorul an.

Investițiile pe bursă, o alternativă profitabilă pentru depozitele bancareDepozitele asigură venituri sigure dar mici, pentru clienţii care preferă certitudinea viitorului. Pentru aceia care sunt dispuşi să rişte însă, depozitele bancare se pot dovedi a fi chiar păguboase în comparaţie cu veniturile pe care le pot aduce marile companii listate la Bursa de Valori Bucureşti. Potrivit indicilor din primul semerstru al acestui an, cei care îşi asumă riscul şi investesc pe bursă pot obţine venituri de cel puţin trei ori mai mari decât ar încasa în urma unui depozit întocmai pe aceeaşi perioadă.

„Clienţii care ar fi format un portofoliu cu participaţii egale la primele 10 acţiuni internaţionale listate în segmentul ATS al Bursei de Valori Bucureşti ar fi acumulat un ranament brut de 11,40%. Acest lucru indică o performanţă mai bună faţă de randamentele aduse de indicii globali S&P 500 +7,5%, Dow +2,9%, DAX +0,5% sau Nasdaq100 +11,1%”, spune Bogdan Gherghe, analist Tradeville.

Apple, Microsoft şi Google sunt în topul celor mai profitabile pentru traderi

Pentru ca lucrurile să fie elocvente, Depozite păguboase, în 2014: băncile scad dobânzile Anul 2014 a debutat cu o vceste proastă, pentru cei care au constituit depozite în ultimul an. Mai multe bănci au anunţat tăieri ale ... clienţii care au plasat banii în depozite, în această perioadă ar fi obţinut în medie un randament brut estimat la 2%, deci bursa le-ar fi asigurat un venit de 5,5 ori mai mare. Iar estimările sunt optimiste şi pentru perioada care urmează. Companiile cu cele mai mari randamente în această perioadă sunt Facebook, care conduce detaşat cu un procent de 37,1%. Urmează Intel, cu un randament de 31,9%, Apple cu 25% şi Microsoft, cu 17,5%. Google este o altă alegere profitabilă, fiind compania cu a doua cea mai importantă creştere a afacerilor din primele şase luni ale acestui an: peste 20%, până la 60,8 miliarde dolari.

„În perspectiva următoarelor 12 luni, randamentele potenţiale brute poate varia între 2% şi 16,4%, Astfel, un portofoliu cu ponderi egale pe cele zece companii străine listate la BVB ar putea aduce un câştig de 11,7%”, continuă Bogdan Gherghe.

Pentru cei care nu nimeresc însă doar numele norocoase, bursa poate deveni păguboasă. Acest lucru este resimţit acum de clienţii care au ales să investească în SAP şi Bank of America. Aceste două companii au marca scăderi de 3,9%, respectiv de 0,45%. Cu toate acestea, şi ele fac parte din grupul celor zece companii care chiar şi aşa au o performanţă medie peste cea a pieţei.

CITEŞTE ŞI: Băncile, pe timp de criză: prieten sau duşman? Întreaga lume a început să privească cu precauţie colaborarea cu băncile, după anii de criză. Ultimul an însă demonstrează că mulţi ... Băncile, pe timp de criză: prieten sau duşman?


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video