Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cadastrarea României costă până la două miliarde euro

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2666

Cadastrarea României este unul dintre cele mai ample proiecte ale momentului. Problemele pe care le implică acest demers sunt atât de multe, încât este greu de crezut că programul va fi demarat în curând. Totuşi, oficialii statului lucrează permanent la acest proiect, despre care se estimează că ar trebui să coste între 1,5 şi 2 miliarde euro.

sursa: infoo.ro Elena Udrea: „Fără cadastru naţional, România nu se poate dezvolta” Elena Udrea este împinsă de la spate de Comisia Europeană să înceapă demersurile pentru cadastrarea naţională, motiv pentru care ... Cadastrarea României s-a transformat într-o prioritate de grad zero, în acest moment. Potrivit autorităţilor, este o problemă chiar mai dificilă decât criza economică. Totuşi, cele două aspecte au un punct comun: includ atât de multe necunoscute, încât nu se pot face previziuni pe marginea lor.

„Lipsa cadastrului agricol şi a celui pe proprietate reprezintă cea mai mare problemă cu care se confruntă România la ora actuală. Cadastrarea la nivelul României costă între 1,5 şi 2 miliarde euro, dar cea mai mare problemă pentru realizarea cadastrării la nivel naţional rămâne neconcordanţa dintre parcelă şi document. Măsurarea terenurilor este cea mai costisitoare, iar identificarea juridică a proprietăţii este lucrul cel mai dificil de realizat”, a spus secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Barna Tanczos.

Guvernul a votat un memorandum pentru aprobarea unui proiect de parteneriat public-privat privind înregistrarea sistematică a imobilelor situate pe teritoriul României. În urmă cu câteva luni, chiar se anunţau discuţii serioase cu o companie interesată să facă acest lucru. Negocierile nu par să fi evoluat, dar s-a confirmat că sunt încă discuţii între cele două părţi. Între timp, se pregăteşte şi un plan de rezervă.

„Dacă proiectul realizat în parteneriat public-privat nu va oferi o soluţie, noi pregătim la Ministerul Agriculturii o măsură similară cu 322 din PNDR (n.r. Programul Naţional de Dezvoltare Rurală) privind dezvoltarea satelor, care să poată oferi fonduri europene nerambursabile sută la sută pentru cadastrarea fiecărei suprafeţe agricole din Români”, a arătat Barna.

În teorie, programul este dorit şi încurajat atât de Ministerul Dezvoltării Regionale, cât şi de Comisia Europeană. În practică însă, apar problemele: fondurile pe care ministerul le are la dispoziţie sunt infime faţă de nevoia existentă. Mai ales că iţele imobiliare sunt mai încurcate decât se aşteptau oficialii noştri.

CITEŞTE ŞI:  Dicţionar de birocraţie: cum pune statul piedici celor care vor să facă tranzacţii imobiliare? Birocraţia este un cuvânt de ordine pentru români şi prima lecţie pe care orice străin cu gânduri de investiţii o învaţă, ... Dicţionar de birocraţie: cum pune statul piedici celor care vor să facă tranzacţii imobiliare?

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video