Indiferent de conditiile de creditare, de nivelul dobanzilor sau de numeroasele costuri suplimentare asociate, imprumutul bancar reprezinta pentru cele mai multe persoane singura optiune viabila pentru achizitionarea unei locuinte.

23592-s2.jpgPrabusirea preturilor pe piata imobiliara corelata cu actiunile bancii centrale in vederea ieftinirii imprumuturilor in moneda nationala ar putea reprezenta oportunitatea asteptata pentru accesarea unui credit.

"Chiar daca fata de acum doua luni s-a inregistrat o usoara crestere a dobanzilor la credite, recomandam aceasta perioada pentru achizitioarea unei locuinte din cel putin doua motive: preturile din piata imobiliara sunt la un nivel foarte scazut, iar acelasi lucru il putem spune si despre dobanzile practicate de banci", a spus Liviu Andrei, directorul brokerului de credite Alliance Finance Broker.

Pe termen scurt, 6-9 luni, e posibila o usoara crestere a dobanzilor, urmand ca dupa aceasta perioada sa revina la valori mai mici. Insa, odata cu scaderea dobanzilor, cel mai probabil vom avea de-a face si cu revenirea pe crestere a pietei imobiliare, a adaugat Liviu Andrei.

"Piata este atractiva din punct de vedere al preturilor locuintelor, nivelul acestora fiind la jumatate fata de cel de la inceputul crizei, de acum patru ani", a precizat analistul imobiliar Radu Zilisteanu.

Totusi, sunt posibile scaderi usoare in continuare, un efect indirect al noilor norme de creditare elaborate de , este de parere analistul.

 

Sursa

24 February 2012