Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Capcana cardului de credit: care este limita dintre util şi periculos?

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5207

Cardurile de credit sunt vedetele perioadei de criză. Ele permit titularilor să cumpere în rate, fără dobândă, cu condiţia să nu depăşească cu nici măcar câteva ore perioada de graţie impusă de bancă. Dacă acest termen este depăşit, dobânzile pot deveni copleşitoare, iar proprietarul cardului poate ajunge în imposibilitatea de a returna banii.

Capcana cardului de credit: care este limita dintre util şi periculos?În momentul în care semnează pentru primirea unui card de credit, proprietarul acestuia trebuie să ştie trei reguli de aur:

  • Nu retrage numerar
  • Nu depăşi perioada de graţie
  • Depune banii doar în perioada scadenţei

Dacă aceste două condiţii nu sunt respectate, atunci dobânda ce urmează să fie achitată variază între 30 şi 40% din suma care trebuie rambursată. Totodată, băncile pot impune penalităţi pentru întârziere. De obicei, acestea sunt progresive. De exemplu, se poate imputa 4% din suma restantă în prima lună şi 8% pentru următoarele luni de întârziere.

De asemenea, clienţii trebuie Grădina Icoanei, o zonă pentru oameni împliniţi, afaceri profitabile şi tineri dornici de distracţie Grădina Icoanei este una dintre cele mai bine poziţionate zone din Bucureşti şi una dintre cele mai bine cotate zone, din punct de vedere imobiliar. ... să fie atenţi la restul costurilor care trebuie achitate lunar. În această categorie intră comisionul lunar de administrare, taxa lunară pentru internet banking sau alte servicii similare.

Achitarea datoriilor se face într-o anumită perioadă din fiecare lună

Perioada scadenţei pentru minimul de rambursat este crucială pentru buna funcţionare a cardului. În general, clientul îşi poate achita datoria doar într-o anume perioadă din lună. Dacă depunerea se face fie şi cu o zi mai devreme sau mai târziu, ea nu va fi luată în calcul ca achitare a ratei, ci ca suplimentare a soldului. Astfel, un client poate ajunge dator chiar dacă a avut intenţia de a plăti datoria către bancă.

Dincolo de aceste restricţii, un card de credit poate fi cea mai simplă şi Băncile: principalul adversar al clienţilor, agenţilor şi pieţei imobiliare per ansamblu Comportamentul eretic al băncilor în perioada dinaintea crizei a condus la o precauţie extremă în prezent. Acest comportament, de altfel ... necostisitoare variantă de împrumut bancar. Beneficiul major al unui card de credit este faptul că posesorul lui beneficiază de o perioadă de graţie care variază între 45 şi 60 de zile, în funcţie de bancă. Astfel, poţi cheltui o sumă de bani pe care, în decurs de maximum două luni, să o returnezi în rate după bunul plac, fără niciun fel de dobândă.

Din sumele depuse, banca îşi retrage mai întâi dobânzile, comisioanele şi taxele. Abia apoi se stinge datoria

Minimul de rambursat variază între 2% şi 5% din creditul folosit, iar rata lunară este formată din dobânzi + comisioane + taxe + minim de rambursat. Acest lucru este important de ştiut, pentru că banca are o anumită ordine prin care retrage costurile din depunerile lunare făcute de client: mai întâi se retrag dobânzile, apoi comisioanele, taxele şi abia în cele din urmă, dacă mai rămân bani, minimul de rambursat. Astfel, dacă clientul depune doar suma minimă de rambursat fără să fie atent la taxele şi comisioanele aferente lunii în curs, Băncile, învinse de clienţi pe care au încercat să îi păcălească. ANPC luptă împotriva abuzurilor bancare. Mii de clienţi au ajuns să depună plângeri la protecţia consumatorului, în decursul ultimului an. Numărul mare al acestora a reuşit să ... va deveni datornic. Pentru a fi siguri că achită exact cât trebuie sau chiar mai mult, clienţii sunt sfătuiţi să verifice lunar extrasul de cont. Un inconvenient poate fi faptul că, aproape în toate cazurile, plăţile către bancă se fac prin depunere de numerar, în sucursalele băncii.  

Pentru că este un împrumut bancar, suma maximă care poate fi obţinută cu ajutorul cardului de credit este calculată în funcţie de veniturile solicitantului şi poate fi în valoare de până la maximum trei-patru salarii. Acestea sunt emise în general în lei şi sunt dedicate prin excelenţă cumpărăturilor cu cardul, în ţară.

Există însă bănci unde deţinătorii de card pot opta pentru carduri în valută. O asemenea opţiune este recomandată celor care călătoresc frecvent în străinătate, căci dacă acest tip de card este folosit în ţară, se va plăti un comision de conversie de 2% din valoarea tranzacţiei.

CITEŞTE ŞI  Locuinţele cu preţuri mici pot aduce probleme mari. Află viciile ascunse ale construcţiilor ieftine. Locuinţele construite la preţuri de criză, indiferent dacă este vorba despre case individuale sau blocuri, ar putea avea o perioadă de viaţă mai ... Locuinţele cu preţuri mici pot aduce probleme mari. Află viciile ascunse ale construcţiilor ieftine


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

macheta_pentagon.jpg
OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video