728x90.jpg
Mai mult decât imobiliare!
 

Care este plafonul maxim în cadrul programului Prima Casă?

Publicat: | Autor: IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 51455
Plafonul maxim în cadrul programului Prima Casă a rămas acelaşi ca şi în 2010:
  • 60.000 euro - pentru o locuinţă veche
  • 70.000 euro - pentru o locuinţă nouă
  • 75.000 euro - pentru o locuinţă colectivă construită de la zero

Dacă locuinţa pe care doriţi să o achiziţionaţi este mai scumpă, va trebui să suportaţi diferenţa de bani.


În cazul în care vreţi să CUMPĂRAŢI o locuinţă, Fondul Naţional de Garantare ia în calcul valoarea maximă a garanţiilor în felul următor:


a) pentru locuinţele finalizate, destinate achiziţionării, inclusiv cele construite şi date în exploatare prin programele derulate de A.N.L. şi pentru locuinţele nefinalizate, aflate în diverse faze de construcţie, destinate achiziţionării după finalizare, inclusiv cele construite prin programele derulate de A.N.L.

  • maximum 95% din preţul de achiziţie prevăzut în antecontractul de vânzare-cumpărare, dacă preţul de achiziţie a locuinţei este mai mic sau egal cu 60.000 euro, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare sau echivalentul în lei, la cursul de schimb al Băncii Naţionale a României, valabil la data aprobării solicitării de garantare.
  • maximum 57.000 euro, dacă preţul de achiziţie a locuinţei este mai mare de 60.000 euro, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare. Raportul de evaluare va fi întocmit de un evaluator autorizat, agreat de Finanţator.


b) pentru locuinţele noi, destinate achiziţionării după finalizare, inclusiv cele construite prin programele derulate de A.N.L.

  • maximum 95% din preţul de achiziţie prevăzut în antecontractul de vânzare-cumpărare, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinţei, dacă preţul de achiziţie a locuinţei este mai mic sau egal cu 70.000 euro
  • maximum 66.500 euro, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinţei, dacă preţul de achiziţie a locuinţei este mai mare de 70.000 euro

ATENŢIE! Raportul de evaluare va fi întocmit de un evaluator autorizat, agreat de Finanţator.


c) Pentru locuinţe colective, care urmează să fie construite prin asociaţii fără personalitate juridică, constituite de minimum doi beneficiari (în baza autorizaţiilor de construire eliberate după data intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 119/2010, respectiv 22 februarie 2010)

  • maximum 95% din valoarea prevăzută în contractul de construire a locuinţei, mai mică sau egală cu 75.000 euro, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din devizul estimativ de lucrări, anexă la contractul de construire a locuinţei
  • 71.250 euro, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din devizul estimativ de lucrări, dacă valoarea de construcţie a locuinţei este mai mare de 75.000 euro.

 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comentarii (24)
#24. Carmen | 10.06.2015 | 21:22
0 (0/0)   
Fiul meu este plecat in strainatate si ar vrea sa aplice pentru programul Prima casa . Se poate cu actele din strainatate ?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Se pot înscrie în programul Prima Casă toți cetățenii români care lucrează în străinătate și pot face dovada veniturilor. În primă instanță, pentru a afla cât mai multe detalii, vă sfătuim să mergeți să discutați dvs. cu un consultant de la banca pe care o alege fiul dvs. Reprezentanții băncii vă vor spune exact tot ce trebuie să facă.
#23. IVAN ELENA | 27.11.2012 | 15:17
0 (0/0)   
BUNA ZIUA! AM INTELES CA DACA DEJA AVEM CONSTRUCTIA RIDICATA PE NUMELE PARINTILOR DAR NU E TERMINATA NICI ACTELE GATA, PUTEM SA LUAM ACEST CREDIT DAR DACA MAI AVEM SI ALT CREDIT DESTUL DE MARE LA BANCA SE SCHIMBA SITUATIA? AM INTELES CA DACA AVEM DEJA UN CREDIT NU NE INCADRAM IN ACEST PROGRAM. RATA LUNARA ESTE DE 1000 LEI CREDIT LUAT IN FRANCI DIN 2008 NEV PERSONALE. SALARIILE CUMULATE SUNT PANA IN 2500 LEI.MULTUMESC
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
În momentul în care accesați un credit Prima Casă, nu trebuie să aveți în desfășurare un alt credit ipotecar. Dacă este vorba despre un credit de nevoi personale, banca va analiza gradul de îndatorare. Trebuie să vă alegeți instituția cu care doriți să colaborați și să discutați cu un consultant bancar, pentru a vă analiza dosarul.
#22. IVAN ELENA | 22.11.2012 | 12:30
0 (0/0)   
BUNA ZIUA! EU SI SOTUL MEU AM CONSTRUIT O CASA DAR CA PRELUNGIRE LA CASA SOCRILOR MEI DECI EA INCA NU ESTE PE NUMELE NOSTRU SI NICI ACTELE DE FINALIZARE NU SUNT GATA DESII NOI LOCUIM ACUM IN EA. AS VREA SA STIU DACA PUTEM BENEFICIA DE CEVA DIN PROGRAMUL ACESTA PRIMA CASA. AM VREA SA O FINISAM PE TOATA SI SA TERMINAM ODATA CU ACTELE...MULTUMESC!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Dacă nu dețineți niciun imobil și îndepliniți și restul condițiilor obligatorii, puteți beneficia de un credit prin programul Prima Casă. Trebuie să vă alegeți o instituție financiară cu care doriți să colaborați, apoi să mergeți să stați de vorbă cu un consilier bancar, pentru a vă evalua dosarul.
#21. dora | 24.08.2012 | 17:37
0 (0/0)   
Buna ziua. Va rog daca puteti sa ma informati care este limita de varsta pentru a putea optine un credit din fondul prima casa...va multumesc mult
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Pentru programul Prima Casă 4, a fost eliminată limita de vârstă.
#20. Mirela Moisa | 22.08.2012 | 22:43
0 (0/0)   
Buna, se poate obține credit prin programul Prima Casa , daca terenul pe care se afla casa este in concesiune , obținut de o alta persoana prin legea 15 . Multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Pentru a beneficia de programul Prima Casă, trebuie să deţineţi deja terenul pe care urmează să se construiască locuinţa. Cel mai bine ar fi să discutaţi direct cu un consilier bancar.
Mai multe despre locuinţele pe care le puteţi achiziţiona în cadrul programului Prima Casă puteţi găsi aici: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/ce-fel-de-locuinte-se-pot-cumpara-sau-construi-prin-prima-casa-4-15207.html
#19. kjf | 02.07.2012 | 22:30
0 (0/0)   
buna seara. as vrea sa stiu daca pot cumpara o louinta mai veche de 75 de ani prin programul prima casa. apartamentul se afla intr-o cladire clasica, cu 2 etaje, ultracentral. cladirea e intr-o stare foarte buna, apartamentele sunt reconditionate, cu finisaje de calitate. pretul acestora este destul de mare pe piata imobiliara insa ma gandesc la faptul ca daca iau creditul pe 30 de ani, banca (BRD) poate respinge creditul pe considerentul vechimii.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Sunt instituții financiare care acceptă, iar altele care nu acordă credite pentru astfel de imobile. Vă sfătuim să vă alegeți instituția financiară cu care doriți să colaborați și apoi să mergeți să discutați cu un consilier bancar.
#18. Silviu | 08.04.2012 | 00:13
0 (0/0)   
Buna ziua, doresc sa aflu de la dvs unele informatii privind construirea unei case, pe terenul al carui propietar sunt. Eu 28 de ani si viitoarea mea sotie 25 de ani avem un teren impreuna in judetul teleorman de 1500mp. Doar eu am venit momentan, sunt administrator la propia firma de la inceputul acestui an 2012. Avem vechime in spania, in acte, aprox 4 ani. Proiectul casei, a carui constructie se va face prin firma, este estimat la 50.000 de euro. Nu mai detinem alte proprietati. Ce sanse sunt ?! Va multumesc, o zi buna.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Mai multe informații puteți afla de aici: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/pasii-pentru-obtinerea-unui-credit-garantat-de-stat-pentru-construirea-unei-case-15205.html
Trebuie să vă alegeți o instituție financiară cu care doriți să colaborați, apoi să mergeți să stați de vorbă cu un consilier bancar, pentru a vă evalua dosarul.
#17. Gabi | 06.04.2012 | 11:21
0 (0/0)   
daca imi iau credit prima casa si eu si fratimiu putem sa facem un duplex pe un teren care nu este al nici unuia dintre noi:P mentionez ca veniturile noastre adunate depasesc 10000 de lei! multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Pentru a beneficia de programul Prima Casă, trebuie să deţineţi deja terenul pe care urmează să se construiască locuinţa.
Mai multe informaţii despre acest subiect puteţi afla de aici: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/pasii-pentru-obtinerea-unui-credit-garantat-de-stat-pentru-construirea-unei-case-15205.html
#16. Radu | 02.04.2012 | 14:55
0 (0/0)   
Buna ziua. Eu si iubita mea nu suntem casatoriti, dar am dori sa aplicam pentru Programul Prima Casa impreuna. Este posibil? 2. Ea are un venit in jurul a 5000 de lei, eu 2300, ar fi probleme sa aplicam pentru plafonul maxim (70.000E)? De asemenea, unul din noi detine un apartament de 42 de metri patrati (deci sub 50mp). Din nou, este acesta un impediment? Multumesc anticipat!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Beneficiarii programului Prima Casă trebuie să îndeplinească condițiile de eligibilitate generale, impuse de stat, precum și cele particulare, impuse de fiecare bancă în parte. Statutul social nu este unul dintre criterii.
Suma maximă ce poate fi împrumutată se stabilește în funcție de capacitatea de rambursare a fiecărui solicitant și de regulamentul intern al fiecărei instituții. Alegeți o instituție financiară cu care doriți să colaborați, apoi să mergeți să stați de vorbă cu un consilier bancar, pentru a vă evalua dosarul.
Proprietarii care deţin o locuinţă cu o suprafaţă utilă de până în 50 mp pot accesa un credit Prima Casă pentru a cumpăra o locuinţă cu o suprafaţă mai mare.
#15. marius | 29.03.2012 | 16:27
1 (0/1)   
am 1200 lei salariul credeti ca am vre-o sansa sa obtin credit?pe cartea de munca am 3 ani si ceva dar recent mi-am schimbat serviciul.acelas salariu.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Programul Prima Casă nu impune un venit minim pentru cei care doresc sa obțină un credit ipotecar, astfel că orice persoană care obține venituri poate beneficia de credit, dacă întrunește și restul condițiilor impuse de programul Prima Casă.
#14. alin | 08.03.2012 | 09:31
0 (0/0)   
buna ziua as dori si eu cateva informati daca poate sa ma ajute cine va rog frumos? cata peroada trebuie sa ai pe cartea de munca la locul actual de munca ? si daca am un salariu de 1500 net , cata perioada trebuie sa am ca sa pot obtine un credit? va multumesc frumos
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Vechimea minima în muncă pe care trebuie sa o aibă un solicitant poate varia între 3 luni și 2 ani, în funcție de instituția finanțatoare. În acest sens, băncile se concentrează pe două aspecte: vechimea la ultimul loc de muncă și cea acumulată în timp, la toate locurile de muncă. Pentru a afla cu certitudine dacă vă încadrați, este indicat să vă adresați direct băncii cu care vreți să lucrați.
#13. tudor cristin | 20.02.2012 | 14:48
0 (0/0)   
avem pamint in sibiu comuna sura-mare putem sa face un inprumut la prima casa si cit este maximu avem si noi ceva bani dar nu ajung pentru a ridica casa
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, dacă întruniți restul condițiilor impuse de programul Prima Casă. Fiecare instituție are propria politică de acordare a creditelor, cel mai bine ar fi să discutați cu reprezentanții băncii de la care intenționați să contractați creditul.
#12. florin | 14.02.2012 | 21:52
0 (0/0)   
sunt sanse dak lucrez in agricultura si sant beneficiar de fonduri europene si am o parte din materiale pt casa
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Pentru a verifica condițiile punctuale de eligibilitate pentru accesarea unui credit, vă sfătuim să vă adresați băncilor înscrise în Program.
#11. soare emil | 22.01.2012 | 13:09
0 (0/0)   
as dori sa stiu daca pot face imprumut in banca prin prog. prima casa cu contract de munca din spania contractul este pe termen ne limitat 1000€ pe luna
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Cetățenii români care lucrează în străinătate și pot face dovada veniturilor, se pot înscrie în cadrul programului Prima Casă.
#10. MOLDOVAN | 22.01.2012 | 08:25
0 (0/0)   
SUNT SANSE SA MI SE ACORDE UN CREDIT PENTRU PRIMA CASA ,DACA SUNT BAGAT INSISTEMULDE DATE ,PENTRU NEPLATA .(AM 30 DE ANI SI IN URMA CU 3 ANI AM AVUT UN OVERDRAF LA CARE AM AVUT O INARZIERE DE APROX.6 LUNI DE NEPLATA,MOTIVUL A FOST PLECAT DIN TARA ,LA CARE .CAUND MAM INTORS AM ACHITAT SUMA INTEGRAL..ACUMA DUPA INFORMATILE MELE SUNT INRODUS PE LISTA NEAGRA::::INTREBAREA ESTE --SE POATE OBTINE UN CREDIT IN ACESTE CONDITII??? VA MULTUMESC
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Sunt instituții financiare care acceptă, iar altele care nu acordă credite persoanelor aflate în această situație.
#9. tatiana | 20.01.2012 | 00:50
0 (0/0)   
Buna ziua,

sotul meu lucreaza in spania si are salariul 1000 de euro,eu nu lucrez.Avem sanse sa ni se aprobe un imprumut de 30 000 euro pentru un apartament in Rm.Valcea?

Multumesc.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Trebuie să vă alegeți o instituție financiară cu care doriți să colaborați, apoi să mergeți să stați de vorbă cu un consilier bancar, pentru a vă evalua dosarul.
#8. George | 19.01.2012 | 19:27
0 (0/0)   
Sunt un tanar de 28 ani ...Am un salariu de 1700 ron pot benicifia de creditul prima casa' si cata vechime trebuie sa am pe cartea de munca ???multumesc astept raspuns.....
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Vechimea minima în muncă pe care trebuie sa o aibă un solicitant poate varia între 3 luni și 2 ani, în funcție de instituția finanțatoare. În acest sens, băncile se concentrează pe două aspecte: vechimea la ultimul loc de muncă și cea acumulată în timp la toate locurile de muncă. Pentru a afla cu certitudine dacă vă încadrați, este indicat să vă adresați direct băncii cu care vreți să lucrați.
#7. ernis | 21.12.2011 | 19:51
0 (0/0)   
se pot construi case in regie proprie uitati-va la bcr , nu este obligatoriu sa ai contract cu o firma de constructii, te lasa ,da cu conditia sa ai macar un diriginte de santier
#6. Maria | 11.12.2011 | 08:27
0 (0/0)   
Buna ziua, daca detin terenul si sunt interesata sa construiesc o casa pe acel teren, pot obtine toti banutii prin programul prima casa, inainte de a demara constructia, mentionez ca o voi construi eu in regie proprie si nu voi apela la vreo firma sau vreun antreprenor. Multumesc.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Banca nu dă beneficiarului banii în mână, ci plăteşte constructorul pe etape, în funcţie de cum evoluează lucrările de construcţie. Nu se pot construi case în regie proprie, ci doar prin firme autorizate.
#5. liana | 22.11.2011 | 20:47
0 (0/0)   
impreuna cu sotul avem un apartament de 54 mp patrati si vrem sa cumparam o casa in val de 65000 euro potem sa accesem programul prima casa 4?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Doar proprietarii care deţin o locuinţă cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 mp, pot accesa un credit ipotecar garantat de stat pentru a cumpăra o locuinţă cu o suprafaţă mai mar
#4. bogdan | 01.11.2011 | 23:46
0 (0/0)   
asi dori sa stiu daca cu programul prima casa asi putea face etaj la casa mea pentru mine si sotia mea, precizez ca casa e pe numele parintilor iar ei inca locuiesc acolo . multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Conditiile de eligibilitate pentru beneficiarii Programului Prima Casa, inclusiv pentru constructia de locuinte, se regasesc in Hotararea de Guvern nr 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima casa” cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv in Ordinul ministrului finantelor publice nr 2024/23 mai 2011 publicat in Monitorul Oficial nr 370/26 mai 2011. Printre criteriile de eligibilitate se numara si detinerea în proprietate a terenului ” pe care se construieşte locuinţa, inclusiv în cazul celor construite prin ANL, înscris în cartea funciară în condiţiile legii, liber de orice sarcini, şi se obligă să garanteze cu acesta, precum şi cu locuinţa construită din finanţarea garantată în condiţiile programului”
#3. silvia | 29.10.2011 | 23:43
0 (0/0)   
am teren pe numele meu..pot sa obtin credit prima casa sa construiesc casa impreuna cu sotul meu/?multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, daca intruniti toate conditiile impuse de program.
#2. alina | 02.10.2011 | 19:18
0 (0/0)   
pot cumpara un teren si construi o casa cu ajutorul programului prima casa? in zona brasovului,
multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Ca sa puteti beneficia de programul Prima Casa, trebuie sa detineti deja terenul pe care urmeaza sa se construiasca locuinta.
#1. Mihaela | 30.08.2011 | 18:05
-1 (1/0)   
am sanse sa mi se aprobe un credit de 40.000 euro pentru un apartament de 53.000 (acesta este pretul pietei) daca evaluatorul l-a evaluat la 49.000? multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Sanse sunt, nu este nicio problema daca apartamentul a fost evaluat la o suma mai mica. Important este ca dvs sa veniti cu diferenta.
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Unirii , SC: 745 mp
Panduri , SC: 82 mp, 3 cam.
Oltenitei , SC: 140 mp
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?
@elijah roland: O zi buna, Noi oferim împrumuturi private, comerciale și personale cu rate ale dobânzii anuale foarte reduse cât mai scăzut de [...]
Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?
@Dragan: Bună seara, soțul meu se poate înscrie la programul prima casa ca titular dacă eu ca și soție am o casa mostenita înainte de [...]
Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?
@Dragan: Bună seara, soțul meu se poate înscrie la programul prima casa ca titular dacă eu ca și soție am o casa mostenita înainte de [...]
Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?
@jennifer: Bună tuturor, am fost de gând nebun când despartirea meu soț cu mine și mi-a lăsat pentru o altă femeie !! Toate mulțumită Dr. [...]
Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?
@Bruno Paulet: Ai nevoie de asistență financiară de orice fel? Credite personale? Credite de afaceri? Creditele ipotecare? fondurilor agricole [...]
Cele mai citite articole
Cele mai comentate articole

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video