Pieţele mondiale şi-au revenit după şocul de scurtă durată provocat de dificultăţile Dubaiului, însă investitorii ar trebui să rămână vigilenţi, a declarat preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare , Thomas Mirow.

sursa: www.ssqq.comEl a avertizat că problemele legate de datoriile emiratului Dubai, care au zguduit pieţele financiare, reprezintă un semnal de alarmă că dificultăţi de aceeaşi natură ar putea să apară şi în alte părţi ale lumii. „Aceste probleme sunt cel puţin un semnal de avertizare că altele asemănătoare ar putea să apară, în special în sectorul construcţiilor", a afirmat Mirow, citat de Reuters.
 
Mark Mobius, directorul general al Templeton Asset Management, cu active de peste 30 de miliarde de dolari pe pieţele emergente, a declarat ieri pentru Bloomberg că Dubai nu va intra în faliment, ci va fi „scos pe cauţiune".

 

El se aşteaptă însă ca anumite zone din China şi India, precum Shanghai sau Mumbai, să devină „noul Dubai", din cauza cheltuielilor şi împrumuturilor prea multe.

Sursa

3 December 2009