Grupul francez Carrefour, al doilea grup mondial de distributie, a anuntat ieri plecarea directorului responsabil cu opera­tiunile din Franta precum si amanarea pro­iec­tului vi­zand listarea unui pachet de 25% din divizia sa imobiliara, Carrrefour Pro­per­ty, transmite Reuters.

17984-75-img-ny-1.jpgIn schimb, grupul Carrefour si-a confirmat intentia de a cota la bursa 100% din fili­ala sa de hard-discount (Dia) precum si obiectivele financiare pentru 2011. "In aceas­ta perioada tranzitorie, Lars Olofsson a cerut Consiliului de Administratie sa ama­ne proiectul de listare a 25% din Carrefour Property. In consecinta, Consiliul de Ad­mi­nistratie al Carrefour a decis sa nu inscrie acest subiect pe ordinea de zi a adunarii generale din 21 iunie", a anuntat grupul de distributie intr-un comunicat. Cu toate aces­tea, potrivit grupului, Carrefour Pro­perty va face obiectul unei restructurari iar o viitoare cotare a acestei divizii ramane obiec­tivul grupului.

Carrefour a mai anuntat ieri plecarea di­rectorului responsabil cu operatiunile din Fran­ta, James McCann, urmand ca atri­bu­tiile sale sa fie preluate, temporar, de directorul general Lars Olofsson, pana la nu­mirea unui succesor.


Sursa

6 May 2011