0-1056-4753c661645fb.jpgProiectul rezidential Silver Mountain, a demarat in primavara lui 2007, constructia urmand sa fie finalizata pe faze in urmatorii 5-6 ani.

Pana in prezent, dezvoltatorul a vandut circa 80% din prima faza a proiectului, care va cuprinde 100 de apartamente si 15% din cea de-a doua faza, care va cuprinde 300 de locuinte, au declarat, pentru DailyBusiness, reprezentantii Colliers.

Prima faza de dezvoltare, ce cuprinde 100 de apartamente, va fi finalizata in iarna lui 2008.

Pretul pe metru patrat construit in cadrul proiectului se situeaza in acest moment la circa 2.100 euro, suprafetele locuintelor fiind cuprinse intre 90 si 500 mp construiti.

Proiectul cuprinde 5 penthouse-uri cu suprafete de 500 mp construiti.

Pe langa apartamente, fazele ulterioare de constructie ale ansamblului vor cuprinde ci circa 20 de vile exclusiviste.

Proiectul, amplasat la 2 kilometri de partiile de ski si la 15 km de Brasov, va cuprinde, printre altele, un helioport, un teren de golf si unul de tenis. La helioport, viitorii proprietari vor putea inchiria elicoptere la orice ora din zi si din noapte.

Terenul de golf cu 18 gauri va fi amenajat pe un teren de 440 mp, iar terenul de tenis este realizat in parteneriat cu Ilie Nastase.

Recent, dezvoltatorul a semnat contractul cu Rezidor, una din primele cinci companii hoteliere din lume, avand un portofoliu de 5 marci de hoteluri. Astfel, Silver Mountain va cuprinde un hotel Radisson SAS, unitate ce va avea o capacitate totala de 184 de camere si care, pe langa spatii de cazare, va cuprinde si toate facilitatile necesare : baruri, restaurante, spatii de relaxare, sali de conferinta multifunctionale, patinoar, spa, piscina si sala de fitness.

Familiile care isi vor achizitiona locuinte in acest complex isi vor putea lasa copiii pe mana unor profesionisti ai educatiei, care vor asigura un program de miscare, odihna si relaxare: jocuri, ferma de animale, sali cu jucarii, plimbari in aer liber, alimente organice, lecturi interesante.

De asemenea, proiectul este prevazut cu doua sali de cinema, un sistem tv satelit cu sute de programe si un canal de televiziune cu circuit inchis.

Intreaga suprafata a Silver Mountain va fi complet securizata, printr-o companie specializata in monitorizare, paza si protectie, avind la dispozitie personal calificat, tehnologie si vehicule de interventie rapida.

"Pe langa facilitatile oferite de hotel, proprietarii unei locuinte in Silver Mountain vor putea beneficia si de circuitul de cazare pe termen scurt operat de hotel. Astfel, cand apartamentul sau vila nu sunt folosite, acestea pot fi inchiriate, generand venit pentru proprietari", a spus Simina Istrate, project manager si residential specialist din partea Colliers Residential Division.

De asemenea, rezidentii vor beneficia de toate servicile oferite de hotel, precum un valet care se va ocupa de bagaje si va parca masina, serviciul de concierge, personal profesionist pentru room-service, baby-sitting, menaj si alte servicii pentru locuinta.

Sursa

3 December 2007