O remarcabilă găselniţă a englezilor de a readuce la viaţă monumentele istorice - cartier rezidenţial luxos amenajat într-o veche fortăreaţă militară, Golden Hill Fort, scrie www.casadex.ro.

28959-fortareata_militara_09589600.jpgConstruită între anii 1863 şi 1868 pe coasta vestică a insulei Wight, pe malul Canalului Mânecii, fortăreaţa în formă de hexagon avea toate atuurile unei construcţii militare ca la carte: înălţime, rezistenţă si poziţie strategică ireproşabile.

Astăzi, la aproape 150 de ani de la construcţie, clădirea istorică a fost transformată într-un cartier rezidenţial, compus din 18 apartamente-duplex de lux, extrem de moderne şi confortabile. Fiecare apartament este prevăzut cu scară interioară, birou, living, bucătărie, dining şi minim 3 dormitoare, cu băi individuale.

De asemenea, proprietarii fiecărei locuinţe au acces la balcoane şi terase proprii, dar şi la grădinile de pe acoperişul fortăreţei, de unde se pot delecta cu o privelişte panoramica uluitoare spre Canalul Mânecii si împrejurimi.

Accesul în ineditul complex rezidenţial se face printr-un tunel, care dă in curtea interioară a fortareţei, în mijlocul căreia tronează o fântană arteziană, flancată de locurile de parcare ale rezidenţilor.

Interioarele fortăreţei au fost renovate impecabil, iar camerele de la nivelul superior au forme neobişnuite, cu tavane arcuite din cărămidă. Dormitoarele spaţioase şi luminoase sunt prevazute cu băi şi dressinguri proprii.

Un asemenea apartament încărcat de istorie poate fi cumpărat cu cel puţin 500,000 Lire Sterline sau închiriat pentru aproape 300 lire pe săptămână.

 

Sursa

10 January 2013