Unirii, Primăverii, Dacia, Dorobanţi, Floreasca sunt cunoscute drept cartierele cele mai râvnite din Capitală.

Cartierele selecte, minus de 30%Diminuările din ultimul an au vizat în egală măsură preţurile de tranzacţionare ale proprietăţilor, dar şi chiriile percepute. „Zona Unirii pare una dintre cele mai afectate când vine vorba de diminuarea preţurilor locuinţelor.

Aici, faţă de anul trecut, costurile apartamentelor au scăzut, în medie, cu 30-40%, în funcţie şi de detaliile casei", declară Valentin Ilie, CEO al companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker.

Un alt cartier în care preţurile s-au diminuat cu aproximativ aceleaşi procentaje este Dacia. Zona care a suferit cele mai mici scăderi este Primăverii, unde preţurile de vânzare ale apartamentelor s-au diminuat în medie cu 10-15%.

În acest cartier, preţul unui apartament din 2002, cu patru camere şi o suprafaţă de 170 de metri pătraţi, ajungea anul trecut la peste 770.000 de euro. În prezent, costul unei astfel de locuinţe este de până la 680.000 de euro.

Moment propice pentru investiţii

Aceste zone sunt cartierele „preferate" ale consultanţilor, care le recomandă investitorilor interesaţi de real estate.

Un client al companiei RE/MAX Advantage, cu un buget de 280.000 de euro, a cumpărat recent un apartament cu trei camere în zona Piaţa Dorobanţi, într-o vilă cu trei apartamente, la parter, în suprafaţă de 85 de metri pătraţi.


Sursa

11 August 2009