Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cartierul Dristor – înfiinţat de imigranţi bulgari, transformat în zonă semicentrală

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 9340

Cartierul Dristor este una dintre cele mai vechi zone din Bucureşti, dar paradoxal, nu a fost înfiinţată neapărat pentru români. Aşezarea s-a format în urmă cu peste 200 de ani, când nişte bulgari s-au refugiat la noi din cauza războaielor ruso-turce şi a persecuţiilor. Pe atunci, era doar un sat. Acum, Dristor este o zonă semicentrală şi unul dintre cele mai bine cotate cartiere din Bucureşti.

Imopedia.roPrincipalul client din Dristor vine din provincie, pentru şcoală sau serviciu

Istoria cartierului Dristor a început în secolul XIX, mai exact în anul 1813. Pe atunci, actualul cartier Dristor era doar o aşezare care purta numele de Moşia Dudeştilor. Odată cu venirea bulgarilor, locul a crescut, a trecut la nivelul de sat apoi s-a transformat în oraş şi s-a numit Dristor. După al doilea război mondial, strada Dristorului se întindea până la Bobocica şi nu era nici urmă de blocuri. Doar case, locuite de bulgari şi români, deopotrivă. Azi, cartierul Dristor este unul rezidenţial, fără pic de industrie. De fapt, singura industrie din zonă este Shaormeria Dristor. Un singur lucru a rămas neschimbat la zonă, încă din anii 1800 încoace: Dristor este locul preferat al tuturor celor care vin pentru prima dată în oraş.

Principalul client pe care l-am avut dintotdeauna în Dristor a fost provincia. Fie că sunt studenţi, fie că sunt persoane care s-au mutat cu serviciul în Bucureşti. Al doilea tip de client, vorbim despre familii datorită facilităţilor oferite de cartier.", spune un consultant imobiliar.

Oricine se mută în Dristor însă, o face în principal pentru că de acolo poate ajunge rapid în orice punct al oraşului. Lipsa metroului principalul dezavantaj al cartierului Drumul Taberei Drumul Taberei este un cartier în care dacă ai locuit o dată, îţi este greu să te muţi. Este o zonă aerisită, cu multe spaţii verzi, ... Staţiile de metrou Dristor, completate de reţeaua de transport în comun de suprafaţă, care este de asemenea foarte bine pusă la punct, reprezintă întotdeauna un argument puternic în luarea deciziei de cumpărare.

Clientul tipic pentru zona Dristor este clientul interesat de metrou, de mijloacele de transport în comun, care are nevoie de acces uşor către centru. Sunt clienţi tineri, dinamici, care nu au maşină. Dispun în general de un buget de 60.000 - 65.000 euro.", completează Gelu Pecie, consilier Prezident Imobiliare.

Sunt două tipuri de apartamente în Dristor: cele vechi, construite înainte de 1977 şi cele ridicate după anul 1980, căutate în special de cei care vor să cumpere cu Prima Casă. Proiecte noi nu prea există, iar preţurile pornesc de la 32.000 - 35.000 pentru o garsonieră de calitate medie, urcă până la 55.000 euro pentru un apartament de două camere şi ajunge până la 75.000 - 80.000 euro pentru trei camere.

Sunt clienţi interesaţi de locuinţe noi în Dristor, întreabă de ele şi dat fiind oferta mică se duc spre Titan. Cei mai mulţi clienţi caută totuşi blocuri vechi în Dristor. Cât de scump este acum să fii proprietar în Bucureşti? Află totul într-o radiografie completă a celor şase sectoare ale Capitalei Sectorul 1 ţine capul listei atunci când vine vorba de preţurile proprietăţilor din Bucureşti. Acolo s-au marcat vârfuri fabuloase ... Bugetele pentru trei şi patru camere sunt destul de mici, iar tranzacţiile nu se fac foarte des. Predomină cumpărătorul de două camere şi garsoniere. Cartierul Dristor stă foarte bine la vânzarea de garsoniere, are suficiente blocuri de garsoniere.", continuă consultantul imobiliar.

A crescut numărul clienţilor care cumpără pentru a închiria ulterior

Numărul tranzacţiilor în zonă a crescut cu aproximativ 30% faţă de anul trecut, susţin reprezentanţii pieţei.

Metodele de finanţare pe care le au clienţii sunt din mai multe categorii: banii lor vin din Prima Casă, o altă parte vine cu banii jos şi cea de-a treia categorie foloseşte alte credite imobiliare. Nu pot să spun că e monopol de Prima Casă sau monopol cu banii jos. În perioada asta de o săptămână - două, clienţii au venit în principal cu cash, dar după ce se va relansa programul guvernamental, vor fi multe astfel de credite.", spune Alexis Tzanos, director Orfeas Real Estate.

Estimez că aproximativ 40% dintre clienţi au bani cash, iar restul de 60% cumpără cu credit. Sunt Românii cumpără locuinţe cu cash, după ce au vândut prin Prima Casă 3 În aşteptarea programului Prima Casă 4, o bună parte dintre clienţii de imobiliare au decis că este momentul potrivit să îşi cumpere o ... foarte mulţi clienţi care au bani cash, am observat acest aspect de la începutul anului. Dintre clienţii cu bani cash 10% cumpără pentru investiţie, pentru a închiria apoi.", completează Gelu Peciu.

De altfel, această direcţie de achiziţie în vederea investiţiei se simte la aproape toate agenţiile imobiliare din zonă. A crescut numărul clienţilor care cumpără pentru a închiria, spun reprezentanţii pieţei. Chiria pentru o garsonieră din apropierea metroului este între 220 - 230 euro/lună, pentru două camere urcă până la 250 - 300 euro/lună, iar la patru camere, chiria ajunge la 400 euro/lună.

La garsoniere şi la două camere se caută chiriile, dar apartamentele de trei camere merg foarte greu, acolo este nevoie să se mute familii, dar acestea preferă să cumpere.", continuă Alexis Tzanos, director Orfeas Real Estate.

Dristor este un cartier unde merită să cumperi un apartament, să investeşti pentru a-l închiria apoi. S-a păstrat tendinţa aceasta, şi în continuare se tranzacţionează apartamente cu două camere şi garsoniere pentru a fi apoi închiriate. Vedem acest fenomen chiar şi în perioada aceasta.", spune consultantul imobiliar.

În cartierul Dristor există patru şcoli generale, două grupuri şcolare şi două licee. Locuitorii acestui cartier au la dispoziţie, pe lângă pieţe, şi două mall-uri: cel mai vechi mall din Bucureşti - Bucureşti Mall, situat pe Calea Dudeşti, şi Titan Mall.

Citește și Unde te muţi, dacă vrei un cartier de top la preţuri accesibile? Titan pare să aibă un statut privilegiat între cartierele muncitoreşti. Cu o primărie de sector care se implică activ în amenajarea ... Unde te muţi dacă vrei un cartier de top la preţuri accesibile

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video