Unele sunt mici, altele foarte mari, unele sunt hidoase, altele frumoase foc. Le găseşti la roşu, la gri, sau chiar finistate. Fără îndoială, în cartierul ANL Henri Coandă sunt case pentru toate gusturile. Toate au însă ceva în comun: în ele nu se poate locui.

21724-pipera_capm_8f15682367.jpgDeşi multe case sunt ridicate de ani buni, luxosul cartier nu este racordat la reţelele de apă, gaze şi electricitate, nu are canalizare şi nici măcar drumuri pietruite. Pentru că se află jumatate în Sectorul 1, jumătate în oraşul Voluntari, niciuna dintre primării nu şi-a asumat, de-a lungul timpului, investiţiile în infrastructură.

Situaţia este cel puţin hilară. În primul rând, este vorba de un cartier din capitala unei ţări europene. Apoi, terenurile pe care sunt ridicate casele sunt printre cele mai scumpe din ţară. Nu în ultimul rând, vorbim despre un cartier ANL - statul este iniţiatorul proiectului şi are obligaţia să se asigure că beneficiarii vor avea acces la utilităţi.

Proiectul a fost lansat în urmă cu aproximativ nouă ani, iar peste 1.000 de vile ar fi trebuit finalizate acum aproape şapte ani.


Sursa

28 October 2011