Sunt cu "picioarele pe pământ," am 38 mp şi cer doar 13.500 de euro!

Atât costă o locuinţă minimală numai bună pentru cei cu bugetele reduse.  Conform proiectantului de constructii, Mood Factory SRL,  deşi este mică, locuinţa conţine toate funcţiunile necesare locuirii unei familii de 2 persoane: vestibul, loc de discuţii, loc de luat masa, bucătărie, dormitor, baie.

Construcţia a fost concepută ergonomic prin crearea unui spaţiu comun pentru toate funcţiunile (excepţie făcând baia), acestea din urmă fiind separate doar prin mobilier. Casa este  practic echivalentul suprafeţei unei garsoniere la bloc, dar alcătuirea ei permite o funcţionalitate dezvoltată, separând funcţiunile zi-noapte.
 
Deasemenea, pentru cineva care dispune de un teren, soluţia propusa poate constitui un început, o primă etapă a casei pe care şi-o doreşte. Pornind de la această casă mică se pot adăuga module care să o completeze în timp (de exemplu cu dormitoare suplimentare sau camere pentru copii).

Costul acesteia este estimat între 13.500 şi 15.000 de euro si nu necesită, conform supselor proiectantului, teren mare pentru amplasare, se poate realiza pe un teren minim construibil, rămânând suficient spaţiu şi pentru grădină.  

 

5 February 2010