Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Casa economică: investiţie iniţială ridicată, dar avantaje ulterioare incontestabile

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 7616

Casele ecologice presupun iniţial o investiţie însemnată, dar avantajele sunt incontestabile. Din ce în ce mai mulţi români au început să înţeleagă acest lucru, în special cei care se informează mult înainte de a începe un astfel de proiect . În ochii clienţilor, principalele argumente pe termen lung sunt independenţa energetică şi economiile consistente la facturi.

Casa economică: investiţie iniţială ridicată, dar avantaje ulterioare incontestabile Top 10 – Cele mai „eco” ţări din lume, în 2012 Clădiri verzi, produsele ecologice, companii eco-friendly – toate aceste cuvinte au devenit din ce în ce mai des utilizate în ... Casele ecologice nu mai sunt la fel de inaccesibile ca acum câţiva ani, iar românii le privesc cu mult mai mult interes. Chiar dacă nici materialele şi nici sistemele nu sunt tocmai ieftine, astfel de construcţii sunt sănătoase, prietenoase cu mediul înconjurător şi, cel mai important, aduc economii considerabile pe termen lung. Deşi sunt nenumărate metode de a ridica o locuinţă care ulterior va avea costuri scăzute de întreţinere, investiţia iniţială poate fi descurajatoare. Astfel că nu sunt mulţi constructorii care aleg materiale ecologice, pentru a nu speria clienţii.

„Pentru viitorul proprietar şi sănătatea lui, este avantajos să cheltuiască puţin mai mult acum, pentru a economisi în viitor. Costurile întreţinerii, comparativ cu o casă tradiţională încălzită cu gaze, se înjumătăţesc în cazul caselor „verzi" şi pot ajunge până la un sfert, în cazul unei case pasive ", spune Viorel Cozma, constructor.

Pentru încălzirea unei case ecologice se utilizează, pe cât posibil, surse care generează singure energie - adică instalaţii solare, fotovoltaice, centrale eoliene, pompe de căldură.

O casă economică se vede de la prima cărămidă

Cărămida din aşchii de lemn pare să fie soluţia perfectă pentru dilema ultimilor ani: casă de lemn sau de cărămidă? Lemnul este un izolator fonic şi termic foarte bun. Dar cărămida are o Până în 2020, toate construcţiile noi vor fi verzi În următorii opt ani, toate construcţiile noi ar trebui să fie clădiri verzi, care funcţionează la cele mai înalte standarde. şi mai ... rezistenţă mult mai mare în timp - până la 200 de ani, faţă de o casă de lemn care rezistă maximum 100 de ani. În momentul în care au gândit acest hibrid dintre lemn şi cărămidă, dezvoltatorii conceptului s-au gândit să-l facă chiar şi mai rezistent adăugând armătură şi beton în mijloc. Deci cărămida ecologică devine astfel foarte rezistentă şi în caz de incendiu.

„Comparativ cu o cărămidă clasică, aceasta înmagazinează mult mai bine căldura şi izolează fonic aproape perfect. În plus, fabricarea cărămizilor şi plăcilor izolatoare din conglomerate ce conţin şi aşchii de lemn este o acţiune ce susţine şi conceptul de protecţie a mediului înconjurător", afirmă un reprezentant Eco Domo.

Panourile din celule fotovoltaice transformă lumina soarelui în energie electrică

Panourile fotovoltaice reprezintă o altă modalitate de a face economii consistente. Acestea generează electricitate gratis în fiecare zi, prin sisteme care transformă lumina soarelui în energie electrică. Întreg Plantele pot reduce întreţinerea cu până la 25%, dacă sunt plantate în locuri adecvate Plantele pot juca un rol crucial în izolarea locuinţei, atât timp cât sunt montate în locuri cheie. Pe acoperişul locuinţei, ... procesul este ecologic, deoarece transformarea este statică şi nu poluează. Iar statul încurajează achiziţia de panouri fotovoltaice prin programul Casa Verde.

„Un panou bun ar costa circa 750 euro, dar se găsesc oferte şi la 500 euro. La aceasta se adaugă restul instalaţiei şi manopera", declară Dragoş Matei, Managing Director în cadrul AGC Flat Glass Romania.

Dezavantajul este că panourile fotovoltaice trebuie schimbate la fiecare 20 de ani. De asemenea, performanţa lor scade cu circa 10% după primii zece ani, chiar dacă un strat de sticlă specială protejează celulele fotovoltaice de vremea rea sau de razele ultraviolete. Chiar şi aşa, investiţia se amortizează în aproximativ trei-patru ani. Şi totuşi, românii nu par să fie receptivi la acest concept. Chiar dacă panourile fotovoltaice pot fi puse şi pe o construcţie veche.

„În România, au început să apară primele cereri, spre deosebire de Germania, de exemplu, unde legislaţia sprijină producţia de energie verde. În România sunt, deocamdată, destule lacune şi obstacole", afirmă reprezentantul AGC Flat Glass Romania.

Vopselele ecologice câştigă tot mai mult teren printre România, vânată pentru capacitatea importantă de a produce energie regenerabilă România abia învaţă să folosească energia regenerabilă, în timp ce restul lumii se pregăteşte deja să speculeze acest potenţial al ... clienţii preocupaţi de sănătate

Clienţii care sunt preocupaţi de materiale ecologice nu vor neglija nici interiorul şi se vor orienta către vopsele ecologice. În ultimii ani, s-a vorbit foarte mult despre cât de periculoase sunt substanţele clasice, motiv pentru care mulţi producători au început să îşi adauge în gamă vopsea ecologică.  

„Vopseaua ecologică anti-mucegai este ideală pentru vopsirea încăperilor umede, împiedică formarea de mucegai datorită alcalinităţii ridicate. Este indicată în mod special pentru persoane cu simptome de alergie", afirmă Lukacs Lehel, director comercial în cadrul firmei Naturalpaint.

Vopseaua ecologică este fabricată fără pigmenţi toxici sau solvenţi. De obicei, este pe bază de apă, iar în compoziţie sunt numai materii prime de origine minerală, vegetală şi animală. 

CITEȘTE ȘI:  Recuperatorii de datorii, spaima clienţilor rău-platnici Perioada dificilă din punct de vedere economic pe care o traversăm este una prosperă pentru companiile de recuperat datorii. În ochii acestor ... Recuperatorii de datorii, spaima clienţilor rău-platnici


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video