Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Casa pe roţi: o construcţie legală dar fără autorizaţii, fundaţie, taxe sau impozite

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 20968

Case legale dar fără autorizaţie, fără impozite, fără fundaţie şi fără complicaţii. Se cumpără direct din magazin şi vin la proprietar gata asamblate. O companie românească deţine monopolul în Europa pe astfel de construcţii şi, pentru a-şi scăpa clienţii de toate complicaţiile aferente unei construcţii, le propun casele cu roţi sau picioare.

sursa: natural-home4u.comCasele cu roţi nu sunt acelaşi lucru cu rulotele. Roţile servesc ajustării poziţiei în curte, pe o distanţă de deplasare de câţiva metri, dar mutarea pe o distanţă mai mare de atât poate dăuna calităţii locuinţei. Tocmai de aceea, roţile pot fi înlocuite cu picioare. Principalul scop al roţilor sau picioarelor nu este deplasarea, ci lipsa fundaţiei.

„Acest tip de construcţie nu necesită autorizaţie de construcţie, nu are nevoie de planuri arhitecturale şi nu se plătesc impozite pentru ele. Acestea sunt beneficiile roţilor. În mod evident, nu este nevoie nici de fundaţie, fapt care permite proprietarilor să aibă o casă chiar şi pe terenurile pe sub care trece o conductă, de exemplu”, au declarat pentru IMOPEDIA.ro oficialii Natural Home 4 U, pe site-ul cărora sunt prezentate aceste case.

Compania care le produce este singura din Europa care face asemenea case de lemn, pe structură de fier. Această combinaţie face casele pe roţi foarte rezistente la vânt, viscol, furtuni sau chiar mutări frecvente. Suprafaţa unei case este mică, pornind de la 2x3m şi ajungând la 3.5x9m, însă ele sunt modulare şi pot fi unite în aşa fel încât să găzduiască fără probleme o întreagă familie.

„Înfăţişarea caselor pe roţi este foarte rustică şi prietenoasă. Casele mobile sunt astfel ideale ca şi case de vacanţă, pentru campinguri, ştranduri sau zone de agrement ca buticuri, dar combinate pot atinge şi o suprafaţă de 80 mp. Prin urmare, ele pot fi soluţia ideală pentru o familie de trei-patru persoane”, continuă oficialii companiei.

Casa mobilă este izolată pentru a fi confortabilă în orice anotimp

Izolaţia casei este din saltele de cânepă de 10 cm, care promit cădură iarna şi răcoare vara, astfel încât locuitorii să aibă un ambient confortabil în orice anotimp al anului. Clientul îşi poate alege chiar şi mobila de la aceeaşi firmă, cu condiţia ca aceasta să fie din lemn masiv natur sau lemn stratificat colorat.

„Casele mobile se construiesc chiar la sediul firmei, unde se şi montează. Apoi se transportă gata montate, cu ajutorul unui camion, la locul final de amplasare. Pentru casele care depăşesc o lăţime de 2,4 metri, este necesară montarea la locul de amplasare. Tocmai de aceea se şi percepe o taxă suplimentară pentru transport şi asamblare, în asemenea cazuri”, arată oficialii companiei.

Preţul standard este de 600 euro/mp. Cea mai mică dintre case are o greutate de o tonă, dar cea mai mare poate ajunge la 4 tone. Pentru clienţii interesaţi de deplasare, roţile pot fi făcute din cauciuc sau oţel, iar pentru cei care vor să îşi fixeze casa pe poziţie, se poate monta un suport cu patru picioare. În orice variantă, casele mobile pot fi dotate cu încălzire, apă, canalizare sau electricitate la fel ca şi în cazul caselor convenţionale.

CITEŞTE ŞI: Case făcute din cânepă, seminţe sau alge, în loc de paie, chirpici sau lut În construcţii, viitorul înseamnă întoarcere la valorile trecutului. Pe băncile facultăţilor de arhitectură şi în ... Case făcute din cânepă, seminţe sau alge, în loc de paie, chirpici sau lutVoteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video