Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Casa cu pereți de oglindă: invizibilă din exterior, caleidoscop în interior

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3949

Unele construcții sunt făcute să impresioneze, iar casa de oglinzi a artistului american Doug Aitken este cu siguranță parte din această categorie. Construită în deșert, lângă Palm Springs, această casă-concept a fost ridicată temporar, doar pentru a fi obiectul fascinației participanților la festivalul Desert- X, o expoziție de artă modernă.

mirageCasa de oglinzi se numește „The Mirage”, un nume descriptiv pentru modul în care se camuflează aceasta în natură. Construită integral cu oglinzi, casa reflectează împrejurimile, devenind chiar invizibilă, din anumite unghiuri. Doug Aitken, designerul acestui proiect, a ales să ridice construcția în stilul tradițional din California: un ranch.

După cel de-al doilea război mondial, stilul ranch  a câștigat popularitate prin simplitatea lui, pe mirage 1măsură ce constructorii comerciali au făcut fabrici care să dezvolte compenentele necesare acestei construcții eficiente, potrivită dezvoltării rapide a suburbiilor. Ranchurile produse în masă au devenit populare pe întreaga suprafață a țării, acest stil populând noile cartiere, pe măsură ce acestea erau construite”, explică artistul.

mirage 2În interior, pereții de oglindă creează un efect de caleidoscop, menit să creeze mai degrabă senzația de cionfuzie, decât cea de confort. Dar dat fiind faptul că este vprba doar despre o operă de artă, confortul nu a fost luat în calcul în dezvoltarea produsului. Casa rămâne deschisă vizitelor până în luna octombrie a acestui an, în ciuda faptului că festivalul Desert X și-a închis deja porțile.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video