Vreţi o casă precum cea a Madonnei? Există şi în România, în zone precum Primăverii, Aviatorilor, Pipera sau Cotroceni.

Nu le lipseşte niciunul din elementele care ar cuceri pe oricine: scări interioare fastuoase, ferestre imense care ţin loc de pereţi, candelabre, mobilă din lemn masiv şi foarte mult spaţiu. Adevărul este că locuinţele vedetelor par incredibile. Pentru aranjarea lor lucrează o „armată" de arhitecţi. Le dau o „temă" şi le pun „suflet". Fie că predomină albul, movul, negrul sau maroul, aceste case au spaţiu, stil, sunt cochete, dar şi utilate complet. Casele glamour nu există însă doar la Hollywood. Şi nu aparţin doar vedetelor.  

Un exemplu: una din fotografiile din materialul alaturat prezinta un duplex de vanzare, situat in apropierea parcului Herăstrău, în cartierul Primăverii. Locuinţa este situată într-un imobil cu parter şi şase etaje construit în 2004 şi ocupă ultimele două niveluri. În total, 310 mp. La etajul cinci sunt două dormitoare, dressing şi două băi, iar la etajul şase sunt living-ul, bucătăria, o baie şi terasa. Totul arată ca în reviste. Preţul este pe măsură: două milioane de euro, bani în care intră şi două locuri de parcare, dar şi accesul la sala de sport a imobilului şi la saună.

Practic, singura condiţie pentru a deveni proprietarul unei astfel de locuinţe este să-ţi permiţi să o cumperi. Şi apoi să ştii să o întreţii. Şi nu mă refer aici doar la curăţenie şi zugrăvit, ci la tentaţia fiecăruia dintre noi de a pune la loc de cinste, deci cu vizibilitate maximă, lucruri care ne sunt dragi, dar care nu prea au ce căuta într-o casă de revistă. Pentru că, ne place sau nu, le răpesc strălucirea.

 

28 August 2009