Casele de vacanta care costa cat un apartament nu sunt nici pe de parte o utopie. In apropiere de Romania, la cativa kilometri de granita, in Bulgaria ori in Ungaria, exista imobile cu unul sau doua etaje, cu teren si gradina, care valoreaza cat un apartament in Bucuresti.

26200-s2.jpgDaca te afli in cautarea unei vile in care sa iti petreci zilele de vacanta, dar nu vrei sa platesti o suma exorbitanta, atunci trebuie sa consulti oferta de anunturi imobiliare din Ungaria si Bulgaria. Preturile pentru un imobil cu minim trei camere si cu teren aferent, incep, in Bulgaria, de la 20.000 de euro. In Ungaria sunt chiar si mai ieftine, pretul minim pornind de la 10.000 de euro.

In Varna, o casa cu trei etaje si trei camere, cu o suprafata totala de 600 de metri patrati se vinde cu 20.000 de euro. Proprietatea se afla la o distanta de 18 kilometri de mare, intr-un cartier rezidential, dar este nemobilata, potrivit Blackseavillas.net.

O vila cu o suprafata de 410 metri patrati cu trei camere, aflata in imediata apropiere a plajei din Albena, costa 55.000 de euro. Imobilul are apa si electricitate, se afla la o distanta de aproximativ 30 de kilometric de aeroportul din Varna si la sapte kilometric de portul de iahturi.

In Balchik, la mai putin de 300 metri de mare, se afla o vila cu trei etaje, cu patru camere si o curte de aproximativ 40 de metri patrati. Spre deosebire de celelalte doua exemple anterioare, aceasta proprietate este mobilata.

In Bulgaria exista si proprietati mult mai ieftine, care incep de la 5.000 de euro, dar in acest caz este vorba despre case cu o suprafata mica, aflate intr-o stare avansata de degradare si care necesita investitii substantiale pentru reamenajare.

De exemplu, in Dobrich, pentru 5.000 de euro poate fi cumparata o casa cu o singura camera si cu un teren aferent de 1140 de metri patrati. Casa nu este tencuita si are foarte putine finisaje facute.

Case sub 10.000 de euro in Ungaria

In Ungaria, pretul caselor este chiar mai mic de 10.000 de euro. Cu o suma similara in Bucuresti nu se poate cumpara decat o garsoniera confort trei, intr-un cartier cu o reputatie proasta, cum ar fi Ferentari sau Balta Alba.

Situatia sta cu totul altfel in Ungaria, unde anunturile pentru case cu minim doua camere incep de la 10.000 de euro. O casa cu doua camere si 1.000 de metri patrati de teren, in localitatea Hencida, la 20 de kilometric de vama Bors, costa 7900 de euro, conform olx.ro. In localitatea Mezosas, la 25 de kilometri de Bors, o casa cu patru camere si 1.500 de metri patrati de teren valoareaza 9500 de euro.

Vilele care au trei camere, sunt mobilate si au o suprafata de minim 90 de metri patrati costa cel putin 24.000 de euro. O casa situata in Biharkeresztes, la 5 km de vama Bors, formata din trei camere, bucatarie, baie noua, dotata cu incalzire pe gaz si cu un teren afferent de 1000 metri patrati, este vanduta pentru 24.000 de euro.

In Ungaria sunt si vile mai scumpe, care au minim sase camera si suprafete ce depasesc 200 de metri patrati. De exemplu, in localitatea ungara Pilis, aflata la 45 de kilometri de Budapesta, o vila cu un etaj, cu o suprafata de 220 de metri patrati si cu sase camere costa aproximativ 100.000 de euro.

 

Sursa

31 August 2012