Pe masura ce oamenii devin mai atenti cu mediul inconjurator, constructiile "verzi" sunt din ce in ce mai populare. In unele cazuri, eco nu inseamna mai scump. Iata cateva metode alternative de constructii "prietenoase" cu mediul, potrivit How Stuff Works.

17800-1303550842.jpgCasele din cob

Cobul este un material de constructie rezultat din amestecul lutului cu nisip, paie, pamant si apa.

Material ieftin si versatil, cobul permite constructorilor sa dea peretilor orice forma isi doresc. In comparatie, chirpicii au forma prestabilita.

Casele de cob au de obicei forme rotunjite si o rezistenta de luat in serios. Unele astfel de case construite in Anglia secolului 19 stau in picioare si astazi.

Case din paie

Constructiile din baloturi de paie sunt o forma ideala de locuinta "verde".

Naturale si ieftine, baloturile de paie ofera si o izolare excelenta. Mai mult decat atat, ofera si versatilitate.

Ajutate de o structura pe lemn, baloturile de paie pot da casei forma dorita.

Containere de transport refolosite

Casele din astfel de lazi transformate castiga popularitate. Sunt ieftin de construit si au un look modern.

Constructorii "verzi" pot folosi fie un containere pentru o casa mica, dedicata unei familii, sau le pot combina in structuri mai mari.

Container City din Londra a fost construit in 2001 din 20 de astfel de containere transformate in 15 spacii de locuit eco-friendly.

Case din paleti de lemn

O firma de arhitectura din New York a venit cu ideea de a construi case din paleti de lemn, ca o solutie de adapost in urma unor dezastre.

Prima oara au fost folosite pentru refugiatii din Kosovo, insa reprezentantii firmei americane afirma ca se pot construi si case durabile.

Sticle de bere

Un argentinian si-a construit casa folosind 6 milioane de sticle de bere.

Prietenii si vecinii i-au furnizat sticlele stranse intr-o perioada de 19 ani.

Este considerata o casa eco-friendly, din perspectiva faptului ca este facuta din sticle de pe strazi, care au devenit mai curate.

Canepa

Cimentul traditional necesita multa energie pentru a fi creat. Hemp Technologies, o companie din Carolina de Nord, vrea sa schimbe acest lucru.

Produsul lor, hemcrete, este o combinatie de canepa, apa si var si are o durabilitate superioara cimentului traditional: intre sapte si opt sute de ani.


Sursa

25 April 2011