0-1280-mcmansion010030.jpgRomanii cauta locuinte in Orlando (Florida) sau Costa Blanca (Spania), dupa ce au constatat ca acestea au preturi apropiate de cele din Romania. Ceva mai scumpe sunt apartamentele in Dubai si in Grecia, insa nu cu prea mult. Garsonierele si apartamentele sunt folosite drept case de vacanta, iar apoi sunt scoase la inchiriere prin agentiile imobiliare locale.

 Florida, o oportunitate. Dupa criza imobiliara din America, romanii pot constata ca preturile din Bucuresti sunt similare, poate chiar mai mari, decat cele din Florida, principala destinatie turistica din lume. Un apartament cu doua camere in centrul orasului Orlando poate fi achizitionat cu suma de 62.000 de euro, pret negociabil. Locuinta are 40 de metri patrati si este construita in anul 2002, conform ofertei ce va fi prezentata de compania Ten-global, LLC la Targul National Imobiliar (TNI), ce va avea loc in perioada 17-20 aprilie la Bucuresti. Un apartament un pic mai mare, de 52 de metri patrati, costa 118.000 de euro si este construit in 2006.

O alta oferta este un townhouses cu trei camere, cu o suprafata de 129 de metri patrati, amplasat langa atractiile turistice ale orasului, care costa 104.000 de euro. Conform estimarilor agentilor imobiliari din Florida, apartamentul poate fi inchiriat cu 900 de euro/ luna. “Este o noutate absoluta prezenta in Romania a unei companii ce reprezinta interesele catorva agentii imobiliare din Florida. Vizitatorii pot lua contact pentru prima data in Romania cu oferte imobiliare directe din Statele Unite”, a declarat Adrian Bercea, director general BDOBC Business Center, compania care organizeaza TNI.

Lux in Dubai. Si investitiile imobiliare in Dubai sunt profitabile, valoarea unei proprietati crescand anual cu 25%, conform Dubai Investments, prima firma din Romania specializata in consultanta investitiilor imobiliare in Dubai. Aceasta ofera oportunitati de investitii in 15 proiecte imobiliare majore din Dubai, precum si la luxoasele vile Al Barari.

Preturile apartamentelor variaza in functie de zona, de proiectele de dezvoltare din care fac parte si sunt cuprinse intre 1.600 de euro/mp si 5.000 euro/ mp. De exemplu, un studio cu suprafata utila de 38 de metri patrati poate fi cumparat cu 64.500 de euro, iar un apartament de 94 de metri patrati poate fi achizitionat cu 170.000 de euro.

Sursa

4 April 2008