Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Case la un preț simbolic, pentru proprietari neconvenționali (FOTO)

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4458

Oricine își dorește o casă, dar nu oricine și-o poate permite. Aceasta este concepția generală. În practică însă, această idee nu se aplică întotdeauna. Există soluții accesibile, dedicate celor deschiși pentru un alt gen de experiență în construcții. În unele cazuri, este vorba despre tehnologii moderne, folosite de doar câțiva oameni în întreaga lume. Alteori însă, este vorba despre pură creativitate sau provocări inginerești. Cert este că, la final, prețul caselor poate fi de doar câteva sute de euro.

casa 3d chinaUna dintre cele mai mari inovații de pe piața construcțiilor vine, în mod previzibil, din China. Acolo, o companie a reușit un record multiplu: a terminat de construit 10 case în 24 de ore, cu ajutorul unei imprimante 3D, o tehnologie încă nouă în domeniul construcțiilor. Casele nu au costat mai mult de 5.000 de dolari, fiind construite în principal din materiale reciclate. Imprimanta, care are 6 metri înălțime și 32 de metri lungime, funcționează ca o fabrică de sine stătătoare. Acesteia i se dictează coordonatele prin computer, iar pentru casele construite de chinezi în acest proiect, a construit blocuri de ciment de sticlă, pe care le-a dispus conform proiectului de locuință.

Case construite din deșeuri

În timp ce inginerii se străduiesc să dezvolte tehnologii noi și eficiente, care pot ridica rapid și casa gunoi 1ieftin case, se resimte puternic și un trend de întoarcere la soluțiile tradiționale. Casele construite din lut, chirpici sau paie sunt doar câteva exemple tot mai des întâlnite și în România. În restul lumii însă, aceste materiale de construcție sunt combinate și cu deșeuri. Un exemplu concret în acest sens este un fost profesor de artă din Marea Britanie care și-a ridicat o casă de 200 de euro. Construcția este complet neconvențională, din dorința de a fi cât mai economică. Astfel, pereții sunt făcuți din chirpici și rășină de plante, geamurile sunt parbrizele unor camioane dezmembrate iar podeaua a fost a unui vapor.

Case din beton umflat

binishell 1O altă metodă tradițională, dar ceva mai tehnică, este cea a caselor din beton umflat. Această tehnologie a fost implementată în anii ’60 de către arhitectul Dante Bini și continuată acum de fiul lui, care a preluat și modernizat ideea tatălui. În esență, pentru construirea unei case după tehnica Binishell, se crează o casă în formă de dom care poate fi potrivită oricărei destinații finale, de la rezidențe la școli, centre comerciale sau birouri. Prețul de pornire este de 3.500 de euro.

300 de proiecte pentru case de 300 de dolari

Dar una dintre cele mai cunoscute ofensive de proiecte pentru case ieftine este cea susținută de Harvard Business Review. Arhitecții și inginerii au fost provocați să ofere planuri pentru case care să nu coste mai mult de 300 de dolari. În concurs s-au înscris peste 300 de proiecte, dintre care șase au fost alese câștigătoare. Prima dintre ele este o casă făcută din lut, cu un cadru de lemn și acoperiș de metal. Al doilea proiect presupune o bază de beton și pereți din pământ comprimat. Al treilea proiect folosește saci umpluți cu pământ, susținuți de lemn sau bambus. Acoperișul poate fi făcut din saci umpluți cu un material ușor sau din fiare vechi. Un alt proiect folosește o bază din saci umpluți cu pământ, acoperită de cilindri plini cu argilă. Ultimul proiect câștigător a ales să folosească tuburi  de plastic în loc de saci, așezați în așa fel încât să formeze pereții casei sau chiar un aspect de stup, eliminând astfel nevoia de acoperiș.

CITEȘTE ȘI:

 

 

 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video