Castel de vanzare, ParisVând castel, la numai jumătate de oră de Paris! Cu siguranţă nu aşa sună un anunţ imobiliar pentru un castel şi mai ales pentru unul unde au filmat şi au fost cazate staruri din citematografia internaţională.

"Chateau de Villette, castelul unde a fost filmat faimosul film Codul lui Da Vinci, a fost scos la vânzare.  Întins pe 185 de acri (aproape 750.000 de mp) include două lacuri rectangulare, fântâni în cascade şi grădini proiectate de Andre le Notre, cel care a proiectat şi grădinile de Versailles şi costă 39 de milioane de dolari" -aşa este formulat anunţul, deja mult mai atractic. Castelul are 18 dormitoare şi aproape tot atâtea băi - 17 la număr. Realizat în 1668 pentru Francois Mansart, Conte de Aufflay, ambasador la Veneţia sub Regele Louis XIV, impresionanta propietate are şi sală de gimnastică şi de biliard, ba chiar şi piscină şi teren de tenis. Castelul îi aparţine Oliviei Hsu Decker, care mult timp a fost consiliera starurilor de la Hollywood, precum  Sharon Stone, Cher, Lenny Kravitz, în materie de turism.

Castel de vanzare, ParisCu toate acestea, castelul franţuzesc are un preţ moderat pe piaţa proprietăţilor sofisticate. Proprietara lui cere mai puţin decât proaspeţii proprietari ai Castelului Bran. Cu 17 dormitoare, Castelul lui Dracula a ajuns astăzi una dintre cele mai scumpe proprietăţi ale lumii, ocupând locul 2 în topul Forbes, după o vilă din Beverly Hills. Estimat la 135 millioane de dolari USD, castelul a fost construit în 1212, pe o suprafaţă de 10.000 de mp la 30 km de Braşov.

Castelul Bran a fost restituit de statul român lui Dominic de Habsburg şi celor două surori ale sale, în calitate de moştenitori ai principesei Ileana. Acestea au cerut statului român 80 de milioane de dolari în schimbul castelul, dar cererea lor nu a fst acceptată. Acum Castelul Bran se află în baza de date a agenţiilor imobiliare internaţionale şi-şi aşteaptă cumpărătorul.

26 December 2008