Italia are un plan pentru a crește turismul, dar și pentru a reduce aglomerația din cele mai aglomerate zone turistice ale țării. Statul face cadou 103 castele mai mari sau mai mici celor interesați, în ordinea în care se depun cererile. Toți cei interesați au timp până în ultima săptămână a lunii iunie să se înscrie pe lista noilor poprietari de locuințe istorice din Italia. Desigur, există și o condiție: noii proprietari trebuie să restaureze clădirile, în așa fel încât ele să fie puse în circuitul turistic.

41460-italia_1.jpgGuvernul Italiei vrea să genereze o situație câștigătoare pentru toată lumea, cu noua strategie de consolidare a turismului în țară. 103 casteluri își găsesc proprietari noi care să le pună în circuitul turistic, noii proprietari își pot vedea un vis imposibil împlinit, iar turiștii au noi puncte de atracție. 

Acest proiect va susține și promova dezvoltarea sectorului41461-italia_2.jpg turistic. Scopul este acela ca unele clădiri publice și private care nu mai sunt folosite momentan, să fie transformate în locurile perfecte pentru pelerini, turiști, sau trecători. De asemenea, sperăm ca această strategie să elibereze zone foarte aglomerate, cum este Veneția”, explică Roberto Reggi, reprezentant al Agenției Proprietăților de Stat. 

41462-italia_3.jpgÎn ce anume o să se transforme castelul, este la alegerea noului proprietar. Poate fi vorba despre un hotel, un spa, restaurant sau orice altcevacare ar putea interesa turiștii. Termenul final pentru depunerea dosarelor, de către cei interesați, este 26 41463-italia_4.jpgiunie. După ce vor fi acceptați, aplicanții vor avea la dispoziție o perioadă inițială de nouă ani pentru a lucra la proiectul lor, cu posibilitatea de a extinde acest termen cu încă nouă ani, la finalul primului interval. Ca o consolare pentru cei care vor fi respinși sau care nu pot ori nu vor să participe momentan la acest transfer de proprietari, alte 200 de clădiri istorice vor fi predate altor noi proprietari, peste doi ani.

CITEȘTE ȘI:

27 May 2017