Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Castel din Transilvania scos la licitație. Prețul pornește de la 650.000 de euro

Un castel cu 40 de camere, situat în comuna Ernei, din apropierea municipiului Târgu-Mureș, este scos la licitație.
Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 1956

Imobilul, a cărui suprafață construită depășește 2.000 de mp și care măsoară, în total, aproape 50 de hectare, a aparținut contelui Sámuel Teleki, cancelar al Transilvaniei în perioada 1791-1822.

Castelul este una dintre cele mai fastuoase clădiri lăsate moștenire peisajului ardelenesc de către familia de nobili Teleki și a fost scos la licitație de Artmark Historical Estate, care estimează că prețul de vânzare va fi cuprins între 800.000 și 1.000.000 de euro.

Castelul este format din șapte clădiri dispuse în formă de U. Potrivit, artmarkhistoricalestate.ro, porțiunea din spate era renumită pentru parcul dendrologic în stil britanic, heleșteul și terenul de călărie, unde oaspeți prestigioși, precum regele Eduard al VII-lea al Marii Britanii sau regele bulgar Ferdinand I se antrenau pentru diverse turniruri la care participau. În interiorul castelului se află o colecție impresionantă de cărți rare, aduse în țară din călătoriile în Occident, antichități de valoare, tablouri, porțelanuri decorative, arme și trofee. 

Sámuel Teleki, care este și fondatorul „Bibliotecii Teleki” din Târgu Mureș, a început construcția castelului, la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Acesta a fost finalizat în anul 1912, sub îndrumarea nepotului său, Teleki Samu. După cel de-al Doilea Război Mondial, întreg patrimoniul grofilor Teleki a fost distrus. A urmat naționalizarea, iar castelul a fost transformat într-un liceu agricol, care funcționează și astăzi.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video