Castelul lui Dracula se află în topul celor mai scumpe case din lume, potrivit. tiptoptens.com. Valoarea Branului este de aproximativ 80 de milioane de dolari.

20169-castel_bran_53655acc6b.jpgCea mai scumpă casă din lume, Antilla, este situată în India şi aparţine unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Valorează un miliard de dolari şi are 27 de etaje, potrivit tiptoptens.com. Pe locul doi se află casa lui William Randolph Hearst. Această frumoasă locuinţă are trei piscine, 29 de dormitoare, o sală de cinematograf şi o discotecă. Casa a fost evaluată la circa 165 milioane de dolari. Locul trei este ocupat de vila Elenei Franchuk, în Londra şi valorează 161 de milioane de dolari. Pe locul patru se situează penthouse-ul din One Hyde Park. În anul 2010, era încă în construcţie, dar valoarea era deja estimată la 160 de milioane de dolari.

Casa lui Aaron Spelling ocupă poziţia numărul 5, evaluată la 150 milioane de dolari. Următorul loc în top îl ocupă Ferma Hala deţinută de printul Bandar bin Sultan bin Abdulaziz din Arabia Saudită. Ferma are 27 de băi şi 15 dormitoare. Este evaluată la 135 de milioane de dolari. Castelul lui dracula ocupă poziţia numărul şapte în top şi are o valoare estimată de minimum 80 de milioane de dolari. Fleur de Lys ocupă locul numărul opt şi are o valoare de 125 de milioane si are 15 dormitoare. Donald Trump şi locuinţa sa din Palm Beach, Maison de l'Amitie, ocupă locul 9 în top, cu o valoare de 125 de milioane de dolari. Situată în Anglia, Updown Court, are 103 de camere, valorează cel puţin 116 milioane de dolari şi se situează pe poziţia zece în topul celor mai scumpe case din lume.


Sursa

4 August 2011