Cartierul rezidential de lux "Stejarii", pe care Tiriac Imobiliare l-a inceput in 2007 in Padurea Baneasa, nu si-a deschis portile deoarece apartamentele promise pentru inceputul lui 2009 nu sunt inca gata.

Casuta din padure a lui Tiriac, sabotata de BouyguesPrintre viitorii locatari ai cartierului se afla fotbalistul Cristi Chivu si alte nume grele din Romania si nu numai. Tiriac Imobiliare recunoaste ca proiectul ii e intarziat, dar nu comenteaza cauzele.

Firma franceza Bouygues, aleasa sa construiasca primele 282 de apartamente de lux, admite si ea ca are diferende cu proprietarul proiectului, insa isi rezerva dreptul sa nu le rezolve prin presa.

Lucrari scumpe si intarziate

Proiectul "Stejarii", amplasat pe o suprafata de 10 hectare in mijlocul unei paduri de stejari de 200 de hectare, presupune amenajarea a 282 de apartamente de lux, in 12 cladiri, un club exclusivist pentru rezidenti, doua piscine, restaurant, bar, terenuri de tenis, piste de bowling subterane, patinoar, sala de fitness si spa. Valoarea de piata a complexului atingea, la momentul lansarii, 230 de milioane de euro, iar un apartament putea fi cumparat cu sume cuprinse intre 300.000 si 1,8 milioane de euro.

Conceptul proiectului, dupa cum se spune pe site-ul firmei, e inspirat dupa modele exclusiviste din Miami, Londra sau New York, destinate unui segment redus de clienti. Dorinta lui Ion Tiriac a fost sa reuneasca in acelasi complex o comunitate formata din romani si straini, care impartasesc aceleasi standarde si principiul "Traieste acasa ca intr-o vacanta de lux!.

Pentru atingerea obiectivului a fost aleasa firma Bouygues, care are un portofoliu bogat de proiecte duse la capat in alte tari. In Romania, insa, contractantul a aflat ca lucrurile nu stau la fel. Conform unor surse apropiate celor doua companii, divergentele au aparut de la finisajele pe care Tiriac le vedea intr-un fel, iar Bouygues in alt fel.

Bouygues Romania ar fi cerut o suplimentare de buget de 30% si o amanare a termenului de predare a lucrarii de un an, ca sa faca ce i se cere. Tiriac a platit, dar nu e de acord cu amanarea. In prezent, cele doua firme sunt in proces, iar apartamentele in santier. "E adevarat ca in prezent avem anumite puncte de vedere diferite cu clientul nostru, legate de subiecte tehnice si financiare, cu impact asupra termenelor de livrare.

Sursa

13 March 2009