Ţara coridelor, a zilelor însorite şi a sangriei este una din zonele cele mai atractive din punct de vedere turistic, iar ofertele imobiliare pornesc de la câteva zeci de mii de euro.

La un preţ de 99.000 de euro, cei interesaţi pot achiziţiona o vilă în San Menor, amplasată la câteva minute de plajă, cu trei dormitoare, un living, grădină, loc de parcare, dar şi o mică piscină. Discountul este generos, dacă ne gândim că preţul iniţial cerut de proprietar a fost de 149.000 de euro, potrivit reprezentanţilor agenţiei care intermediază tranzacţia.

Ofertă la 78.000 de euro

sursa:adevarul.roCu un buget mai mic, de 78.000 de euro, iubitorii de soare şi festivaluri pot alege să cumpere un apartament cu două dormitoare, situat în vilă cu grădină şi loc de joacă pentru copii, situat în Orihuela, „destinaţia potrivită pentru persoanele care preferă să îşi petreacă concediul împreună cu familia, departe de freamătul marilor oraşe sau staţiuni", precizează Ramon Evada, consultant imobiliar din zonă.

Oferte există şi sub 70.000 de euro, aşa cum este cazul unui apartament cu două dormitoare, situat în vilă localizată la mică distanţă de plaja Aquamarina, cu acces la piscină comună, dar şi cu o mică grădină, care are un preţ de tranzacţionare de 68.000 de euro.

Procedura prin care un cetăţean străin poate achiziţiona proprietăţi imobiliare în Spania este una relativ simplă, comparativ cu alte ţări. Astfel, clientul, după ce identifică proprietatea dorită, trebuie să contacteze agentul local şi să se deplaseze la faţa locului pentru a se convinge că realitatea din teren este aceeaşi cu cea prezentată în anunţul de vânzare.




Sursa

30 March 2010