Cât costă un vis imobiliar? Ce poţi cumpăra cu banii de Prima Casă în Monaco, Miami sau Manhatan?

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5219

Cu toţii ne-am gândit, mai devreme sau mai târziu, cum ar fi dacă am locui într-un alt oraş, într-o altă ţară, într-o altă civilizaţie. Desigur, la nivel de imaginaţie, aceste gânduri vizează cele mai exotice locuri din lume. Nimeni nu se gândeşte la aspectele practice, la preţ, la momentul complicat al achiziţiei. Și totuşi, cât costă un vis imobiliar? Spune-ne unde vrei să trăieşti ca să îţi spunem de câţi bani ai nevoie.

Cât costă un vis imobiliar? Ce poţi cumpăra cu banii de Prima Casă în Monaco, Miami sau Manhatan?Monaco este de departe Care sunt cele mai scumpe oraşe din 2011? Află unde metrul pătrat de teren costă 40.000 euro. Au dat roade eforturile oficialilor din Monaco de a construi un brand de ţară caracterizat de ideea de paradis pentru turiştii avuţi, în ciuda ... cel mai scump loc în care ai putea să îţi doreşti să trăieşti. Cu un preţ mediu de 58.300 dolari/mp, banii de Prima Casă ţi-ar ajunge să cumperi doar locul pe care stai. Și asta în condiţiile în care preţul a scăzut cu 8% în ultimul an, potrivit analizelor Knight Frank.

În Reşedinţa în Hong Kong, un capriciu pe care şi-l permit numai clienţii înstăriţi Cândva parte a Imperiului Britanic, Hong Kong este astăzi o metropolă a lumii, un important nod în sistemul economic mondial, în ... Hong Kong, preţul mediu al apartamentelor scade până la 47.500 dolari/mp, o scădere importantă de preţ dacă vorbim strict comparativ cu Monaco, dar absolut irelevantă atunci când vine vorba de puterea de cumpărare a românului de rând. Cu aceeaşi sumă, în Bucureşti poţi cumpăra 60 mp. Totuşi, pentru Hong Kong se pare că preţul nu este încă suficient de mare. Statisticile arată că acesta a crescut cu 4,5% în ultimul an.

Parisul, accesibil prin comparaţie cu alte zone ale lumii

La Paris cererea de locuinţe depăşeşte oferta. Preţul unei proprietăţi poate ajunge şi la 25.000 euro/mp Piaţa imobiliară pariziană nu cunoaşte termenul de "criză". Vânzările merg aici mai bine ca oricând. Preţurile sunt chiar mai mari ... Parisul pare de-a dreptul accesibil, prin comparaţie cu cele două oraşe menţionate. Acolo, preţul mediu pentru un singur metru pătrat este de 27.200 dolari. Cu aceiaşi bani, în România poţi cumpăra un apartament cu două camere. Parisul urmează de asemenea un trend descendent al preţul, s-au simţit ieftiniri de 3% în ultimul an. Și totuşi, nu este loc de prea multe speranţe: Parisul este şi va fi întotdeauna unul dintre cele mai scumpe oraşe ale lumii. În aceeaşi categorie de preţ intră Cannes, Singapore, Moscova şi Sardinia.

Ceva mai ieftin este New York, întruchiparea visului american A avea propriul tău cămin face parte din ideologia americană. În Big Apple nu se mai aplică aceeaşi idee, deoarece proprietăţile sunt ... New York, cu un preţ mediu de 23.300 dolari/mp în Manhatan şi Sydney, cu 22.400 dolari pentru un metru pătrat construit.

  • În Milano, preţul mediu coboară la 11.000 dolari/mp
  • În Madrid, se pot face achiziţii un un preţ mediu de 10.000 dolari/mp
  • Iar în Barbados, preţul mediu este de 9.700 dolari/mp

Surprinzător este preţul mediu din Miami. Pentru un loc exotic la care mulţi visează, suma de 6.300 dolari/mp sună de-a dreptul a chilipir. Achiziţia unei locuinţe deja nu mai pare să ţină de domeniul fantasticului, nici măcar cu banii pe care îi poţi obţine prin Prima Casă. Dacă 6.300 dolari/mp este preţul mediu, atunci preţul minim permite cu siguranţă achiziţia unui apartament cu o sumă disponibilă de 60.000 dolari.

În Bali, apartamentele se vând la preţurile din România anului 2008

Și mai uşor de cumpărat o proprietate este în Bali, un alt oraş exotic. Acolo, preţul mediu scade până la 2.300 dolari/mp, preţ care se găsea cu uşurinţă şi în Bucureşti, Situaţia economică schimbă clasamentul celor mai scumpe oraşe din lume Tokyo este cel mai costisitor oraş din lume pentru expaţi, depăşind capitala Angolei, care a deţinut supremaţia timp de doi ani, arată ultimul studiu ... în perioada dinaintea crizei. Totuşi, mult mai bun pentru achiziţii în Bali ar fi fost anul trecut. De atunci, preţul a crescut cu un uimitor 15%, a patra cea mai mare scumpire din lume. Pentru investitori, acesta poate fi un semnal de grăbire a achiziţiei, în perspectiva în care scumpirile ar putea continua.

Pe ultimul loc în top 63 cele mai scumpe oraşe din lume este Nairobi. Acolo, un singur metru pătrat se cumpără cu un preţ mediu de 1.700 dolari. Acest preţ permite achiziţia unui apartament situat într-o zonă bună, cu o suprafaţă de 35 mp.

CITEȘTE ȘI Bucureştiul de criză: prăbuşit şi apoi reconstruit de câţiva oameni simpli. Milionarii încă nu au curaj să intervină Blocurile comuniste domină în continuare Bucureştiul rezidenţial, în ciuda promisiunii de schimbare de acum câţiva ani. Capitala ar ... Bucureştiul de criză: prăbuşit şi apoi reconstruit de câţiva oameni simpli. Milionarii încă nu au curaj să intervină

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video