Jurnalisti ai Romaniei libere au participat incognito la mai multe licitatii organizate de la inceputul anului de bancile din Bucuresti pentru vanzarea de imobile apartinand unor persoane fizice.Concluzia acestui experiment este ca in multe situatii procedura de vanzare a proprietatilor nu este intotdeauna transparenta si unele licitatii ar putea fi suspectate ca ar fi fost masluite.

sursa:romanialibera.roAnunturile privind vanzarea unor apartamente si terenuri scoase la licitatie de bancile din Romania care vor sa-si recupereze creditele acordate unor persoane fizice au inceput sa devina obisnuinta pe site-urile specializate.

La inceputul acestui an, sub pretextul ca vrem sa cumparam o astfel de proprietate, am participat la majoritatea licitatiilor organizate in Bucuresti. Au fost sase licitatii, dar la nici una dintre acestea bunul scos la mezat nu a fost adjudecat.

Am constatat ca procedura folosita de banci este putin transparenta si, pe alocuri, poate fi suspectata ca nu ar fi corecta. Au fost cazuri cand reprezentantii bancii chiar ne-au poftit afara din sediu, desi licitatia era publica.

Am remarcat situatii de-a dreptul ciudate. De exemplu, din cauza unor "vicii de procedura" cel care oferea pretul mai mare a fost descalificat. Unii dintre participanti i-au acuzat chiar pe anumiti executori bancari ca au aranjat din vreme licitatiile.

 

Sursa

20 January 2010