Mobilarea şi utilarea apartamentului se pot transforma în adevărate corvoade, pentru cineva care nu are prea multă experienţă în domeniu. Analiza pieţei, alegerea produsului ideal şi a preţului optim sunt misiuni dificile, care în rare cazuri nu se termină cu un eşec. Tocmai de aceea, unii dezvoltatori au ales să vândă apartamente deja mobilate şi utilate, chiar după preferinţele clienţilor. Dar cât de mare este economia pe care o aduce o asemenea mişcare?

24726-apartament.jpgNumărul dezvoltatorilor care aleg să vândă apartamente deja utilate şi mobilate. Nu este deloc comod, mai ales că finisajele precum şi mobila sunt alese de fiecare client în parte. În plus, pentru a obţine preţuri tentante pentru client, este nevoie de alegerea unor parteneri din rândul producătorilor sau distribuitorilor de materiale. Astfel, preţurile cu tot cu mobilă nu trebuie să fie mai mari decât ale concurenţilor din piaţă care vând apartamentele clasice.

Clienţii primesc maşină de spălat, hotă... La trei camere, de exemplu, se oferă plită şi cuptor, la două camere se  oferă aragaz. Depinde de apartament. Dacă clientul doreşte să aleagă alte utilităţi, noi îi dăm şi o sumă din care poate să îşi cumpere ce vrea. Avem garsoniere la 30.000 de euro, apartamentele cu două camere la 37.000 de euro, apartamente cu două camere la 45.000 de euro şi cu trei camere, la 55.000 de euro”, spune Ionuţ Butoi, reprezentant Cartierul Verde.

Dar comceptul de complet mobilat şi utilat poate merge până la cele mai mici detalii. Televizoare LCD, rulouri electrice antiefracţie, corpuri de iluminat şi aer condiţionat. Desigur, locul de parcare în subteran este deja de la sine înţeles. Dar aceste oferte pot ascunde dorinţa dezvoltatorului de a vinde apartamentele care pana acum nu si-au gasit client.

Promoţiile sunt valabile pentru ultimele apartamente disponibile în anumite blocuri din complexul rezidenţial Scandinavia şi pentru cele cu două camere dintr-un anumit bloc al complexului Fortuna”, arată oficialii Premium Imobiliare.

O altă companie care oferă apartamentele complet utilate şi mobilate este EuroMansarde. În acest caz, întregul mobilier se poate obţine pentru o diferenţă de 2.000 euro la preţul de achiziţie. Astfel, un studio de tip duplex se poate cumpăra cu 36.900 euro.

Toate aceste oferte se gpsesc în cadrul Project Expo, care se desfăşoară în perioada 9-11 mai, la Palatul Copiilor.

CITEȘTE ȘI Târgul marilor discounturi: începe Project Expo, ediţia lunii mai

 

12 May 2012