Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cât mai costă locuinţele în România

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3374

Preţul mediu de tranzacţionare al apartamentelor vechi este aproape similar în Bucureşti şi Cluj-Napoca, iar trendul rămâne unul de scădere, cu toate că ritmul s-a mai domolit. Sunt oraşe unde se simt mici creşteri. Aşa arată piaţa rezidenţială în primul semestru al celui de-al treilea an de criză, conform unui raport realizat de compania de consultanţă pentru evaluare Darian.

Sursa: imopedia.roÎn primul semestru al anului, preţul mediu de tranzacţionare al apartamentelor vechi, la nivel naţional, a fost de aproximativ 739 euro/mp, în scădere cu aproximativ 7% comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2010.

În ce priveşte preţul mediu de tranzacţionare al apartamentelor noi, la nivelul celor 27 de oraşe care fac obiectul prezentei analize de piaţă, acesta a fost de aproximativ 824 euro/mp, în scădere cu aproximativ 6% faţă de primele şase luni ale anului trecut.

"Preferinţele cumpărătorilor de apartamente din România sunt orientate către apartamentele construite după 1977, situate în zonele semicentrale ale oraşelor şi la etaje intermediare. Suprafaţa utilă medie tranzacţionată la nivel naţional este de 65 mp pentru Bucureşti şi aproximativ 60 mp pentru provincie", a declarat Adrian Crivii, preşedintele companiei de evaluare Darian.

O particularitate a pieţei rezidenţiale rămâne apropierea valorilor înregistrate în municipiul Cluj Napoca de cele din Bucureşti în ceea ce priveşte preţul mediu la care s-au tranzacţionat apartamentele vechi. Astfel, în primul semestru din acest an, preţul mediu de vânzare a apartamentelor vechi a fost în Cluj de 1000 euro/mp, iar în Bucureşti de 1008 euro/mp. În Bucureşti, preţul mediu unitar al apartamentelor vechi, în semestrul I din 2011 a fost în scădere cu aproximativ 13% faţă de semestrul I din 2010 şi cu aproximativ 2% mai mic faţă de semestrul II din 2010.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video