Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cât sunt dispuşi să dea bucureştenii pe o locuinţă

Publicat: | Sursa: Money.ro | Numar afişări: 2121

Peste 65% dintre bucureştenii care intenţionează să cumpere apartamente caută locuinţe la un preţ sub 75.000 de euro, adică în jurul valorii garantate prin programul "Prima Casă", potrivit portalului imobiliar Imopedia.

sursa: money.ro"Peste 65% dintre căutările de apartamente din imopedia.ro din ultimul an au fost şi continuă să fie plafonate la bugetul de 75.000 euro, adică în jurul valorii de garantare a programului «Prima Casă». Dinamica căutărilor de apartamente este dependentă de soluţiile de finanţare din piaţă, fie venite din sistemul guvernamental, fie din cel bancar", a declarat, într-un comunicat Răzvan Muntean, director general al imopedia.ro.

Imopedia.ro a analizat evoluţia cererii în funcţie de buget pe trei tipuri de locuinţe din Capitală, respectiv garsoniere, două şi trei camere.

Astfel, cea mai mare cerere pentru garsoniere se înregistrează la cele cu preţuri de sub 60.000 de euro. Această categorie de preţ a înregistrat şi cea mai mare creştere a cererii, de la 70% la startul programului "Prima Casă", în primavara anului 2009, la 89% în toamna anului trecut. Din căutările de pe portalul imopedia.ro, se poate observa că pe măsură ce preţurile locuinţelor au scăzut, căutările pentru garsoniere cu buget între 60.000 şi 75.000 euro s-au împuţinat. Astfel, dacă la debutul programului ele reprezentau 27% din totalul căutărilor, la finele anului trecut acestea aveau doar 11%.

La apartamentele cu două camere, 68% dintre bucureşteni, în creştere de la 58%, sunt interesaţi să cumpere locuinţe cu preţuri de sub 60.000 de euro.

"Interesul a crescut, pe măsură ce preţurile au început să scadă şi au apărut oferte atractive în piaţă, cu locuinţe în zone bune ale Capitalei", se menţionează în comunicat.

Apartamentele cu trei camere au creşterile cele mai mici, din cauza preţurilor mai puţin accesibile faţă de locuinţele mai mici. Astfel, pe parcursul programului cererea pentru apartamente de trei camere cu buget sub 60.000 euro a crescut cu doar 5%.

"Interesantă, este însă evoluţia cererii pentru locuinţele cu trei camere cu buget între 60.000 şi 75.000 de euro. Spre deosebire de garsoniere şi apartamentele de două camere, unde cerere a scăzut în acest tip de buget, cererea pentru trei camere a crescut de la 43% la 47%", se menţionează în comunicat.

Lansat în anul 1999 sub denumirea de imobiliare.run.ro, şi rebranduit ca imopedia.ro în anul 2008, portalul are o audienţă lunară de aproximativ 60.000 de vizitatori unici.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video