Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Câţi bani poţi să economiseşti când îţi renovezi locuinţa

Publicat: | Sursa: Evenimentul Zilei | Numar afişări: 2248

În funcţie de tipul lucrării, puteţi reduce semnificativ sumele alocate renovării şi reamenajării locuinţei, cu condiţia unei documentări atente asupra paşilor de urmat la realizarea în regie proprie.

sursa: evz.roNumai cu parchetul şi zugrăveala realizate de dumneavoastră şi nu de un meşter puteţi economisi până în 2.000 lei. La montajul parchetului prin dublă clipsare, meşterii cer, în general, un preţ egal cu preţul parchetului. Dacă acesta costă 30 lei/mp şi aveţi de parchetat o suprafaţă de 40 mp, prin realizarea în regie proprie a montajului economisiţi 1.200 de lei.

Iniţial, măsuraţi suprafaţa camerei unde veţi monta parchetul. Apoi aplicaţi, pe podeaua bine curăţată şi nivelată, o folie de izolare împotriva umezelii, din PVC sau polietilenă. Peste ea se aşază o alta, din polietilenă expandată, cu rol de izolare fonică şi de amortizare a denivelărilor. Lamele de parchet se aşază cu latura lungă orientată către sursa principală de lumină, iar montajul se realizează din partea stângă a camerei spre interior.

Plăcile se îmbină la un unghi de 120 de grade, după care se mişcă până la 180 de grade. Profilele se îmbină fără să necesite adeziv de fixare. La margini şi colţuri se măsoară lamelele şi se taie. La final, pe zid fixându-se o şină de susţinere, montaţi plinta, iar la colţuri folosiţi colţare din acelaşi material.

Etapele zugrăvirii locuinţei

În cazul zugrăvelii, operaţiune deloc complicată, dar care necesită respectarea cu atenţie a câtorva detalii, puteţi face o economie de cel puţin 400-500 de lei.

La început, se acoperă cu bandă adezivă ramele ferestrelor, uşilor, bateriile de la chiuvetă şi duş, prizele şi întrerupătoarele. Podeaua se acoperă cu hârtie sau nailon. Amorsa se aplică cu ajutorul trafaletului, începând cu tavanul. Dacă pereţii sunt murdari, ei trebuie mai întâi spălaţi cu o cârpă udă şi lăsaţi să se usuce înainte de a aplica amorsa.

După uscarea ei, se văruiesc reparaţiile, tavanul şi pereţii, cu mişcări verticale. Cu ajutorul unei pensule se vopsesc colţurile şi spaţiile înguste unde nu a putut fi utilizat trafaletul. La final, camera trebuie aerisită.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video