Reducerile de iarnă bat la uşă, iar mall-urile din străinătate sunt în atenţia celor care îşi mai permit o vacanţă de shopping. Rezervările pentru perioada reducerilor din afară au început deja. Se caută cu precădere destinaţiile aproape de casă, eventual unde se poate ajunge cu maşina personală.

15335-shopping_budapesta1.jpgPraga

O destinaţie ofertantă de shopping în Europa este capitala Cehiei, Praga. Străzile Narodnitrida, Mustek şi piaţa Wenceslas sunt recunoscute pentru reducerile de iarnă.

„Turiştii care vor să plece acasă cu ceva specific Cehiei se pot opri la Bohemia Moser, unul dintre magazinele din Praga care vinde exclusiv cristale şi obiecte din porţelan. De la Galeria Art Deco. Pot cumpăra bijuterii, sculpturi, obiecte din cristal, dar şi pălării, încălţăminte şi suveniruri. Preţurile pentru un weekend la Praga pornesc de la 249 Euro/persoană pentru transport cu avionul, trei nopţi cazare cu mic dejun la hotel de patru stele. La acest tarif se adaugă taxele de aeroport" spune Cristian Pandel, manager Christian Tour.

Budapesta

Budapesta îmbină foarte bine stilul tradiţional al vânzătorilor ambulanţi cu marile mall-uri. Deşi preţurile sunt apropiate de cele din Europa de Vest obiceiul târguirii este foarte răspândit în unele magazine şi restaurante din oraş. Cele mai bune zone pentru cumpărături sunt Vaci Utca şi Nagy Korut. Vei găsi aici lenjerii şi dantele maghiare, ceramică şi magazine de suveniruri. Lanţurile celebre de magazine se află de-a lungul bulevardului Váci utca (C&A, H&M, Clinique, Estee Lauder, New Yorker, etc.).

Cei care preferă magazinele moderne, cu mărfuri de calitate, Mall-ul din Budapesta este cea mai bună opţiune, este nevoie de zile bune pentru a trece fie şi superficial în revistă ofertele magazinelor. Cei în căutare de suveniruri pot să încerce o vizită la Piaţa Mare din Pesta, dincolo de Podul Libertăţii, căci acesta este locul unde vor găsi numeroase daruri frumoase şi ieftine realizate manual de meşteri populari.

Cinci nopţi de cazare la hotel de două stele în Budapesta costă 97 de Euro/pers., iar biletul de avion costă de la 215 euro/pers. cu taxele de aeroport incluse.

Viena

Turiştii care merg în ianuarie - februarie la Viena vor găsi haine de calitate la magazinele de pe strada Mariahilfestrasse şi în zona de lângă Stephansdom. În centrul comercial Peek und Cloppenburg de pe Mariahilfestrasse, organizat pe cinci niveluri există haine de calitate reduse la început de an cu 50% sau chiar şi mai mult.

„Pe Mariahilfestrasse există şi trei H&M, unde paltoanele au preţuri de la 60-75 euro. Pentru haine ieftine pentru copii recomand partea de sus a Mariahilfestrasse, unde se află discounter-ul german KIK. Pantofi sport se găsesc la magazinul Gerngross de pe Mhilfestrasse" ne-a declarat Adriana Goicea, manager Cocktail Holidays care mai spune că „cel mai mare mall din Europa, SCS (Shopping City Sud) este un orăşel cu numeroase magazine şi hipermagazine, unde poţi găsi orice de la haine, accesorii, pantofi, electronice. Pentru haine, găseşti următoarele mărci: C&A, Zara, mango, Springfield, Tom Tailor, Benetton, H&M, New Yorker, Pepe Jeans, Hilfiger, Indian Dreams cu produse Levi's, etc. Încălţăminte de calitate poţi cumpăra de la Humanic la preţuri cuprinse între de la 15 - 20 de Euro".

Programul complexului Shopping Mall este luni, marţi, miercuri, vineri 9. 30 - 19, joi 9. 30 - 21, sâmbătă 9 - 18, duminică închis.

„Reducerile de iarnă încep pe 2 ianuarie şi se menţin până la finalul lunii ianuarie, în limita stocului disponibil. Dacă ajungi în perioada 22-27 ianuarie, vei găsi reduceri de 50-70% la unele magazine (Zara, Mango), altele au bannere cu "ultimele reduceri" Outlet-ul Pandorf reuneşte atât colecţiile noi, cât şi colecţii de acum un an sau doi. Dacă vii cu maşina dinspre aeroportul din Viena, mergi pe autostrada A4 către Budapesta până la ieşirea Neusiedl. Outlet-ul e situat la 500 m distanţă de autostradă. Cei care călătorească cu avionul la Viena, există o linie de autobuze care face legătura între Operngasse 4 şi Outletul Parndorf, în fiecare vineri şi sâmbătă" Roxana Cîmpeanu, senior sales manager Prestige Tours.

Oferte

City Break Viena, Hotel Thuringer Hof 3*
- de la 165 Euro/pers.,
- transport cu avionul,
- 3 nopţi cazare cu mic dejun
- Detalii pe: www.cocktailholidays.ro

City Break Viena, Hotel Austria Hotels Wien 4*
- de la 215 Euro/pers.,
- transport cu avionul,
- 3 nopţi cazare cu mic dejun
- Detalii pe: www.prestige.ro


25 November 2010