Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar cei care îşi permit o vacanţă departe de casă au început deja să-şi facă rezervări. Unii aleg să se cazeze la hoteluri şi pensiuni, alţi preferă să stea în locuinţe închiriate în regim hotelier.

15112-152923-cazare1.jpgAvantajele cazării în regim hotelier nu sunt puţine. Perfectă pentru vacanţele în familie sau între prieteni, acest tip de cazare este mai ieftin. Atenţie! Nu veţi beneficia de anumite servicii pe care le găsiţi numai la hoteluri! „La particulari nu veţi avea room-service, de exemplu, şi nici posibilitatea de a avea asigurată mâncarea pe perioada şederii. Dar sunt oameni, în general familii cu copii care preferă să închirieze un apartament şi să dea mai puţin decât să meargă la hotel. În general, acest gen de turişti preferă să se îngrijească ei de mâncare şi să aibă la dispoziţie o bucătărie echipată cu tot ceea ce au nevoie.", ne-a declarat Neluţu Roşu, agent imobiliar din Braşov.

Aşadar, cu bani mai puţini, puteţi închiria un apartament sau o vilă întreagă şi veţi beneficia astfel de un spaţiu mai mare. „Suntem mai mulţi prieteni, aproximativ 14 şi preferăm să închiriem o vilă undeva la munte şi să petrecem acolo Revelionul. Ne luăm tot ce ne trebuie de acasă. Mergem pe această formulă de câţiva ani. Anul acesta mergem în Poiana Ţapului. Am închiriat o casă cu patru camere cu 700 euro pentru patru nopţi, asta înseamnă circa 45 euro/persoană. E un preţ foarte bun.", spune Dragoş Iorga. „Avem un băieţel de cinci ani şi preferăm să stăm la gazdă pentru că pot să îi gătesc celui mic ceea ce îi place. Şi vara la mare mergem tot pe soluţia aceasta, cazare în regim hotelier. Pe lângă faptul că pot găti, mi se pare că beneficiezi de mai multă intimitate decât la hotel sau la o pensiune.", este de părere Cosmina Dragomir.

Rezervările pentru sărbătorile de iarnă au început

„Începând cu 1 noiembrie, turiştii încep să caute locuinţe închiriate în regim hotelier. Teoretic, preţurile sunt mai bune, dar anul acesta nu cred să fie o cerere atât de mare încât proprietarii să poată creşte tarifele în apropierea Crăciunului sau a Revelionului. Faţă de perioada de dinainte de criză stăm foarte prost. Cererea este foarte mică faţă de 2007-2008.", mai spune Neluţu Roşu, agent imobiliar din Braşov. Iar dacă cererea e mică, mulţi proprietari oferă pachete speciale pentru a-i convinge pe turişti să vină la ei. De exemplu, pentru trei nopţi de cazare plătite, turiştii pot primi una în plus gratis.

Tarife pentru locuinţele ­închiriate în regim hotelier

Sinaia

Dacă doriţi să treceţi în noul an în Sinaia, trebuie să ştiţi că o vilă cu patru camere, amplasată la ieşirea din staţiune spre Buşteni se închiriază cu 200 euro/noapte. Proprietarul impune o perioadă minimă de cinci nopţi.

Predeal

În Predeal puteţi să staţi patru nopţi de Crăciun cu 1600 lei într-un apartament nou de lux cu două camere cu vedere spre pârtia Clăbucet. În aceeaşi staţiune, o locuinţă cu trei camere din centru se închiriază cu 400 lei/noapte de Crăciun şi cu 750 lei/noapte dacă vă decideţi să vă petreceţi vacanţa de Revelion.

Braşov

Un apartament cu două camere situat în apropiere de Biserica Neagră din Braşov se poate închiria cu 170 euro pentru patru nopţi în perioada Crăciunului la care se adaugă una bonus. Asta înseamnă mai puţin de 40 euro pentru o noapte de cazare. Apartamentul este complet mobilat şi utilat, are cablu şi internet wireless. Şi tot în oraşul de la poalele Tâmpei, un apartament cu trei camere din centrul civic al Braşovului la standarde de trei stele poate fi închiriat de Revelion cu 175 euro/trei nopţi. Locuinţa este dispusă pe două niveluri, cu scară interioară, la primul nivel aflându-se livingul împreună cu bucătăria, iar la etaj cele două dormitoare. Preţurile scad semnificativ dacă nu ţineţi să staţi neapărat în centrul Braşovului, spre exemplu, pentru un apartament cu două camere din zona Gemenii, renovat în 2009, complet mobilat şi utilat, chiria ajunge la 100 euro pentru patru nopţi de cazare.


Sursa

17 November 2010