Activitatea de investiţii imobiliare din Bucureşti şi Budapesta va creşte spre sfârşitul anului, având în vedere diferenţele pozitive de randament pe care aceste pieţe le oferă comparativ cu Varşovia şi Praga, preferatele investitorilor în primele luni ale anului, potrivit CB Richard Ellis.

19233-birouri-ss.jpg"Dacă ne luăm după diferenţele considerabile, pozitive, de randament de pe pieţe precum Budapesta şi Bucureşti, faţă de Varşovia şi Praga, ne aşteptăm ca activitatea să crească pe aceste pieţe spre sfârşitul anului", se arată în raportul CEE Property Investment realizat în iunie de CB Richard Ellis (CBRE). În primele cinci luni din acest an volumul tranzacţiilor cu proprietăţi comerciale, respectiv birouri, spaţii de retail şi industriale, a totalizat 4,4 miliarde de euro, în creştere cu 180% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut.

Într-un număr mai ridicat de pieţe lichiditatea a început să crească pe fondul creşterii atât a numărului, cât şi a mărimii tranzacţiilor, se menţionează în raport. Cele mai multe tranzacţii au fost realizate cu proprietăţi din Polonia, Cehia şi Rusia. Cehia a avut o creştere semnificativă a activităţii de investiţii ca urmare a finalizării unor preluări de mari portofolii de proprietăţi. Valoarea tranzacţiilor imobiliare din România se ridică în primele luni ale anului la circa 200 de milioane de euro.


Sursa

16 June 2011