Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Creditul care garantează calitatea construcției: ce este Ipoteca Verde?

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2185

Ipoteca Verde nu este doar un împrumut bancar. Este o garanție o calității. Pentru a obține acest tip de finanțare, dezvoltatorii nu trebuie doar să treacă de o evaluare inițială, ci sunt urmăriți pe toată perioada construcției chiar de compania care reprezintă interesele construcțiilor verzi în țară: Romania Green Building Council. Așadar, nu există metode de a păcăli sistemul iar produsul final este garantat: o locuință care este prietenoasă cu mediul, foarte rezistentă în timp și foarte economică. Steven Borncamp, CEO Romania Green Building Council, a explicat pentru IMOPEDIA.ro care este modul în care se poate obține dreptul de a construi cu Ipoteca Verde.

Steven Borncamp, CEO Romania Green Building CouncilCum se pot califica dezvoltatorii de proiecte rezidențiale pentru Ipoteca Verde?

Dezvoltatorii se întâlnesc cu Romania Green Building Council, astfel încât noi să înțelegem proiectul, fie el concept sau în desfășurare. Apoi vom oferi o listă de criterii care trebuie îndeplinite, pentru a fi siguri că proiectul atinge nivelul cerut de eficiență energetică și alte criterii verzi. Urmează semnarea unei înțelegeri prin care dezvoltatorul se angajează că va urmări aceste criterii, iar proiectul este astfel pre-calificat. Pe întreg parcursul lucrării colaborăm cu dezvoltatorul pentru a nu exista surprize neplăcute, căci proiectul trebuie, bineînțeles, să satisfacă toate criteriile stabilite de comun acord înainte ca noi să ne dăm consimțământul pentru ca banca să ofere discountul aferent Ipotecii Verzi la momentul finalizării proiectului.

Care sunt beneficiile pe care Ipoteca Verde le aduce proprietarului locuinței precum și dezvoltatorului?

Proprietarul primește o calitate mai bună, Construcţiile eco pot aduce la fiecare euro investit, alţi cinci euro profit Construcţiile verzi au fost privite, multă vreme, ca fiind costisitoare. Investiţiile iniţiale poate mai mari, în unele cazuri, precum şi ... o locuință mai sănătoasă și mai eficientă energetic. Dobânda mai mică, împreună cu economiile viitoare, înseamnă că totalul pe care îl plătesc pentru rate și utilități va fi mai mic în fiecare lună, comparativ cu cheltuielile în cazul unei locuințe clasice. Dezvoltatorul va putea astfel să investească mai mult în design, echipamente, materiale și alte componente verzi, având certitudinea că există un produs financiar potrivit potențialilor cumpărători, care răsplătește eficiența energetică și criteriile verzi ale proiectului. De asemenea, Ipoteca Verde are o limită de creditare mai mare decât Prima Casă, ceea ce poate ajuta dezvoltatorii care au dificultăți în a întruni criteriile financiare când construiesc în zonele urbane.

Producătorii de materiale de construcții sau companiile care oferă servicii în acest domeniu trebuie să fie acreditați pentru a participa la construcția locuințelor prin programul de Ipotecă Verde?

Există un proces de aprobare pentru companiile care aplică în acest sens. Noi le analizăm capacitatea de a contribui la un proiect rezidențial verde. Acest proces este rapid și foarte ieftin, pornește de la 75 de euro și ajunge la 750 de euro, în funcție de dimensiunea companiei. Acesta este, totuși, doar un indicator că aceste companii ar trebui să fie luate în calcul, în condițiile în care au soluțiile calificate și cunoștințele necesare pentru a participa la program. Responsabilitatea finală însă este a dezvoltatorului, care trebuie să se asigure că toate aceste produse, materiale, tehnologii și servicii ale companiei sunt utilizate corect, pentru a produce un proiect rezidențial care are un impact drastic îmbunătățit asupra mediului.

Cât de deschise au fost băncile la această propunere de finanțare?

Băncile au fost foarte deschise. Le-am explicat cum se desfășoară relația pe termen lung a băncii cu proprietarul precum și beneficiile pe termen scurt și lung în a construi case verzi, lucruri care aduc avantaje atât pentru bancă precum și pentru clientul împrumutat. Managementul riscului este, bineînțeles, fundamental în industria finanțării iar Case construite pentru a aduce profit proprietarilor A construi verde, nu mai este destul. În România, la fel ca şi în restul lumii, a apărut principiul super-green. Conceptul poartă ... locuințele verzi sunt gândite pentru a minimiza riscul în cazul costurilor energetice mari, degradare, o calitate scăzută a construcției și alte probleme care pot deteriora performanța financiară pe termen lung a celui împrumutat. Speranța noastră este să demonstrăm succesul celor 10 proiecte pilot și apoi să ne extindem pe scară mai largă astfel încât programul să aibă un impact la nivel național și internațional.

Discuțiile despre Ipoteca Verde sunt vechi de câțiva ani deja. Când s-au transformat în realitate?

Băncile au fost foarte interesate de Ipoteca Verde încă din 2009, atunci când am propus conceptul pentru prima oară. Totuși, în ultimii ani nu au fost atât de interesate să finanțeze, precum nici clienții nu fost fost poate prea interesați să împrumute bani pentru proiecte atât de ample, într-o situație economică plină de provocări. Pe măsură ce realitatea economică s-a stabilizat, a apărut un interes crescut în industria bancară pentru conceptul de Ipotecă Verde. În luna mai a acestui an am aprobat un produs și am început să discutăm cu potențialii clienți și prima bancă partener.

Cum credeți că se va schimba piața, pe termen scurt și lung, după Ipoteca Verde?

Pe termen scurt, beneficiile financiare ale ipotecii verzi îi vor răsplăti pe dezvoltatorii rezidențiali care au construit locuințe mai verzi și îi vor încuraja și pe alții să le urmeze exemplul. Ipoteca Verde asigură faptul că locuințele întrunesc așteptările unor costuri de operare mai mici precum și o valoare de piață mai mare. Pe măsură ce industria financiară va deveni mai conștientă și mai interesată de beneficiile financiare ale clădirilor verzi, conceptul va avea un efect foarte puternic asupra calităţii clădirilor și responsabilitatea față de mediu a industriei. Acest parteneriat va fi cea mai puternică unealtă pentru a garanta o construcție solidă și o piață imobiliară pe măsură, simultan cu reducerea impactului acesteia asupra mediului.

CITEŞTE ŞI: Casele ecologice: preconcepțiile sunt depășite de performanțele tehnice Casele ecologice sunt mai debgrabă o curiozitate pentru piața imobiliară din ziua de azi, deși ele au fost unele dintre primele metode de construcție ... Casele ecologice: preconcepțiile sunt depășite de performanțele tehnice

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video