Construcţia de locuinţe destinate tinerilor va fi şi în acest an o prioritate a ministerului Dezvoltării Regionale. Ba mai mult, ministrul Elena Udrea speră ca vânzarea de locuinţe ANL să se desfăşoare mai uşor în 2011.

15925-elenaudrea.jpgLocuinţe ANL

„Vom continua să impulsionăm vânzarea locuinţelor ANL, incluzând modificând reglementările în aşa fel încât miile de tineri care solicită cumpărarea de locuinţe ANL, aşa cum au solicitat şi în 2010, dar autorităţile s-au mişcat încet să poată în 2011, să le cumpere. Iar ministerul să aibă fonduri pentru a construi atât cât şi-a propus şi atât cât este nevoie în România. De asemenea vom apela la fonduri private pentru construcţia de locuinţe ANL în 2011" precizează ministrul Elena Udrea.


Planul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii

„Ne propunem să demarăm încă de la sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie Planul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, cel mai mare plan de investiţii în infrastructură pe care l-a demarat Guvernul după 1989. Este un program prin care ne propunem să reabilităm până în 2015, 10.000 km de drumuri judeţene şi de interes local, să construim reţele de apă, de canalizare, staţii de epurare în aproximativ 1500 de localităţi. Este un program pe care ne dorim să îl demarăm cât mai rapid, se finanţează de constructori în primii doi ani, urmând ca statul să înceapă să achite contravaloarea lucrărilor din 2013" explică Udrea.


Continuarea Procesului de Reformă Legislativă

„Ne propunem să continuăm procesul de reformă legislativă prin adoptarea unor legi extraordinar de importante, legea privind construcţia, închirierea şi administrarea locuinţelor, reformarea legislaţiei privind construcţia, urbanismul şi arhitectura. Strategia de dezvoltare teritorială a României este o obligaţie a ministerului care datează de ceva timp şi pe care anul acesta ne-am propus să o ducem la bun sfârşit" a declarat Elena Udrea.


Cea mai mare Sală Polivalentă din România
„În 2011 vom începe construcţia celei mai mari săli polivalente din ţară, în Bucureşti. Se va realiza cu fonduri de la bugetul ministerului şi de asemenea din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului" menţionează ministrul.


Continuarea Programului de Construcţii de Săli de Sport

„Ne propunem să finalizăm aproximativ 130 de săli de sport toate sunt începute înainte de mandatul meu"





6 January 2011