Piaţa rezidenţială este la pământ în acest an. Blocurile noi, finalizate, stau goale, marii dezvoltatori au dat faliment, preţurile au luat-o la vale, însă nu există cumpărători.

sursa:jurnalul.roCine ar fi crezut în urmă cu un an că motorul dezvoltării economice, piaţa rezidenţială, se va gripa brusc şi va atrage mari falimente, urmate de mii de procese.

Şi totuşi ceea ce în urmă cu 12 luni părea de necrezut s-a întâmplat. Criza a îngheţat majoritatea proiectelor, în timp ce unii dezvoltatori au dat faliment, pentru că nu au mai reuşit să-şi plătească creditorii în lipsa vânzărilor de locuinţe.

INSOLVENŢĂ ÎN LANŢ

Patru proiecte mari au intrat în insolvenţă din cauza datoriilor mari pe care le au către furnizori şi firmele de construcţii. Firma turcească Plus Development, dezvoltatorul complexului My Dream Residence, a solicitat intrarea în insolvenţă la sfârşitul lunii noiembrie.

 
 
 My Dream Residence, singura investiţie a firmei în România, este construit în zona cartierului Pipera pe un teren de 10.000 de metri pătraţi şi cuprinde trei imobile totalizând 180 de apartamente.
 



Sursa

21 December 2009