Apartamentele construite în apropierea Capitalei au reprezentat o gură de aer pentru piaţa imobiliară românească, în vreme de criză. Fie că este vorba despre Fundeni, Popeşti-Leordeni sau Bragadiru, dezvoltatorii au văzut în aceste oraşe un potenţial uriaş de dezvoltare pentru că răspund la cele mai mari nevoi ale clienţilor: apartamente noi la preţuri mici sau foarte mici. Tocmai de aceea, acest tip de ansambluri rezidenţiale se transformă de fiecare dată în atracţiile târgurilor imobiliare. IMOPEDIA.ro vă prezintă câteva dintre cele mai interesante oferte de apartamente noi la preţuri bune, prezente în cadrul TNI.

21140-imagine-40.jpgProiectele construite în apropierea Bucureştiului sau chiar la periferia Capitalei reprezintă un procent considerabil din totalul ofertelor de la TNI. Unele sunt mai vechi şi cunoscute, cum ar fi proiectul Cosmopolis din Ștefăneşti, altele sunt dezvoltări mici, de doar câteva zeci de apartamente, construite chiar pe timp de criză, pentru a specula astfel o nişă neglijată de constructorii care s-au apucat de proiecte încă din 2006-2008. Un astfel de exemplu este Timea Residence, un proiect construit în zona Prelungirea Ghencea, care aparţine însă de oraşul Bragadiru. Ansamblul este format din două blocuri cu regim de înălţime P+2+Mansardă. În total, sunt 32 de apartamente, care se vând la preţuri care pornesc de la 53.000 euro (TVA inclus). La acest preţ, se găsesc însă doar garsoniere, iar construcţia încă este în derulare. Dezvoltatorii vor să finalizeze ansamblul cu 40 de locuri de parcare şi un spaţiu de joacă pentru copii.

Șoseaua Alexandriei şi Prelungirea Ghencea - cele mai active zone pentru construcţiile recente

Un alt ansamblu la care construcţia a început recent, în anul 2010, este Conacul Castanilor. Acesta se află la 12 kilometri de Bucureşti, în centrul oraşului Buftea. Cei care se ocupă de vânzarea proiectului spun că durează doar 20 de minute de mers cu mașina, de când pleci de la Gara de Nord și până ajungi la ansamblu.

„Localizarea este impresionantă, Palatul Știrbei e chiar vis-a-vis de strada noastră. Este foarte multă verdeaţă de jur împrejur, precum şi Lacul Buftea. Totul este finalizat, se poate locui. Se stabilesc finisajele de comun acord şi în 30 de zile, clienţii se mută muta în acel apartament. Majoritatea normal că merg pe garsoniere şi două camere, cele cu terase mici, pentru că avem garsoniere cu terase de 30 mp, este aproape încă o dată suprafața apartamentului.", spun reprezentanţii proiectului.

Dezvoltatorii au prevăzut în proiect şi facilităţi precum locuri de parcare, boxe, locuri de joacă pentru copii şi spaţii comerciale aflate la parterul imobilului. În proiect se vând atât garsoniere, cât şi apartamente cu două şi trei camere.

  • Garsonierele, care au o suprafaţă utilă de 38 mp, au preţuri care pornesc de la 39.900 euro (TVA inclus)
  • Apartamentele cu două camere au preţuri care pornesc de la 54.900 euro (TVA inclus)
  • Apartamentele cu trei camere pornesc de la 74.900 euro (TVA inclus)

Tot în Bragadiru, pe şoseaua Alexandriei, se dezvoltă unul dintre cele mai ample proiecte ale zonei: Cartierul Verde. Dezvoltatorii ridică acolo şase blocuri, aşezate într-un cartier cu multă verdeaţă, aerisit, care va cuprinde o piscină şi un loc de joacă pentru copii. Preţurile pornesc de la 660 euro/mp.

  • Garsonierele au suprafeţe de 50 mp (preţ estimat 33.000 euro)
  • Apartamentele cu două camere au suprafeţe care pornesc de la 54 mp (preţ estimat 35.640 euro)
  • Apartamentele cu trei camere au suprafeţe care pornesc de la 65 mp (preţ estimat 42.900 euro)

„Este un proiect frumos în primul rând, construit pentru confortul proprietarilor. Preţurile sunt foarte mici, tocmai de aceea lumea este foarte interesată. Primele blocuri sunt deja gata şi se lucrează intens la celelalte etape ale proiectului astfel încât să terminăm cât de repede cu putinţă.", declară reprezentanţii proiectului.

Vilele pornesc de la preţul de 42.500 euro

De asemenea, dezvoltatorii au venit la TNI şi cu case la preţuri de apartamente, lucru care este posibil tocmai datorită amplasării lor destul de mult în afara oraşului. În Omnis Residence, de exemplu, se vând vile cu patru camere şi o suprafaţă de 106 mp, cu teren de 250 mp, situate în Domneşti, la un preţ de 69.500 euro. Cea mai ieftină vilă a dezvoltatorilor costă 42.500 euro şi se vinde la cheie, dar este vorba despre o casă cu două camere şi o suprafaţă de 52 mp. Este practic un apartament în vilă.

Un alt dezvoltator care vinde vile la preţuri de apartament este cel al proiectului La Rustica, situat pe DN 4, în zona Popeşti-Leordeni. Vilele, care pornesc de la 74.500 euro, sunt construite pe loturi de 670 mp şi au suprafeţe 125 mp. Ansamblul este încă în fază incipientă de construcţie, iar racordarea la utilităţi urmează să se întâmple în viitorul apropiat.

De asemenea, la TNI există și oferte de lux. Una dintre ele se află chiar la standul IMOPEDIA.ro. Este vorba despre o vilă situată chiar în inima Bucureștiului, pe șoseaua Kiseleff, cu o suprafață utilă de 635 mp. Vila a fost construită în anul 2005 și face parte dintr-un complex rezidential de mici dimensiuni, cu acces securizat. Chiria solicitată este de 8.000 euro/lună, negociabil.

Târgul Imobiliar Naţional, care se desfăşoară la Palatul Parlamentului, a început joi şi se va încheia duminică, 25 septembrie.

CITEȘTE ȘI: BNR înăspreşte condiţiile de creditare, Prima Casă scapă


23 September 2011